Ez a nap is eljött: már nem zavarja a Fideszt a sarlókalapács és a vörös csillag

Ez a nap is eljött: már nem zavarja a Fideszt a sarlókalapács és a vörös csillag

Az V. kerületi Rendőrkapitányság egy nem mindennapi feljelentés elutasításáról szóló határozata került portálunkhoz. Az ebben foglaltak szerint Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke 2016. december 12-én feljelentést tett ismeretlen tettes ellen önkényuralmi jelkép használata vétségének gyanúja miatt, ám a feljelentést elutasították.

Üzleti haszonszerzéssel céljából szabad

Takács Tibor rendőrszázados, vizsgálati osztályvezető indokolása szerint a nyomozóhatóság egy 2016. december 22-i adatgyűjtés során meggyőződött a feljelentésben foglaltakról. A rendőrség azt is megállapította, hogy önkényuralmi jelképekkel ellátott kalapokon kívül ötágú vörös csillaggal és sarlókalapáccsal ellátott kitűzőket is árusítanak a megjelölt helyen.

Azonban – gyenge idegzetű olvasóink csak saját felelősségükre olvassák tovább! – kérdésre az üzlet vezetője elmondta, hogy:

kereskedelmi célzattal, üzleti haszonszerzés végett árusítja ezeket a termékeket, elsősorban a turisták számára

Az üzletvezető azt is megjegyezte, hogy a termékekből több fogy, ha valamilyen jelkép vagy kitűző van rájuk erősítve. Hogy miért éppen egy totalitárius diktatúra szimbólumait választotta jelkép gyanánt, arról nem faggatták, mindenesetre azt elmondta, hogy nem azonosul ezen jelképek ideológiájával, és tevékenysége nem minősül a jelképek által szimbolizált diktatúrák melletti intézményes kiállásnak.

Hírdetés

A rendőrség munkatársai pedig ezt követően arra a megállapodásra jutottak, hogy „akkor jó’ van”. Ha azt mondja, akkor így van. Aki meg horogkeresztet árul, az meg azzal nem azonosul. Logikus. Mert lehetett ebben az országban 50 évnyi szovjet megszállás, egypártrendszerrel, sortüzekkel, koncepciós eljárásokkal, deportálásokkal és minden olyan szörnyűséggel, ami hollywoodi forgatókönyvírók fejéből sem pottyant volna ki, ha az üzletvezető elmondása szerint nem azonosul a bolsevizmus szörnyűségeivel, akkor szabad a pálya, a köznyugalom veszélyeztetése pedig fel sem merülhet (mondom, nem!).

Sneider sajnálja, hogy a kormánynak a haverok fontosabbak az áldozatoknál

Telefonon értük utol Sneider Tamást, aki az alábbiakról tájékoztatta portálunkat:

Rendjén van az, hogy 1956 hatvanadik évfordulóján sarló-kalapácsos, ötágú vörös csillaggal ellátott kalapokat árusítanak Budapest központjában? címmel intéztem írásbeli kérdést Balog Zoltán miniszterhez, akinek a képviseletében eljárva az államtitkára arról tájékoztatott, hogy ez szerintük sincs rendben. Legalábbis én így értelmeztem a választ. Az írásbeli kérdést és az arra adott választ küldtem meg az V. kerületi rendőrkapitányságnak, amelyet ezek szerint feljelentésként értékeltek. Eddig nem is lenne gond, azonban az már megdöbbentő, hogy egy jogszabályt másként értelmez a kormány, illetve megint másként a kormányzat részének tekinthető Belügyminisztérium és az annak alárendeltségébe tartozó szervek.

Sajnálom, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján minden következmény nélkül lehetett és lehet a mai napig árusítani a megszálló szovjet csapatokat és a kommunizmust dicsőítő ajándéktárgyakat. Úgy látszik, egy havernak az üzleti haszonszerzése a kormány szerint fontosabb mint az áldozatok és az áldozatok hozzátartozóinak az érzékenysége – fogalmazott a nemzeti ellenzék képviselője.

Az elmúlt időszakban nem ez volt az első eset, hogy a Fidesz-KDNP kormányzat egy platformra helyezkedett a balliberális ellenzékkel. Ahogy azt január 2-án megírtuk, Havas Szófiát és Gyurcsány Ferencet is megszégyenítő módon fejtette ki Rétvári Bence államtitkár a 2006-ról alkotott kormányzati álláspontot, amely szerint a Jobbiknak inkább lapítania kellett volna 2006-ban, ahogy azt a Fidesz is tette.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »