Ez vár Budapestre, ha továbbjutunk

Ez vár Budapestre, ha továbbjutunk

Folyamatosan frissülő, élő hírfolyamunkat IDE KATTINTVA találja!

Az elmúlt napok tapasztalatai alapján június 26-án, vasárnap, a Magyarország–Belgium Európa-bajnoki nyolcaddöntő napján újra szurkolói vonulásra lehet számítani a fővárosban – írja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ. A résztvevők számának függvényében a késő esti órákban lezárhatják a forgalom elől a Margitsziget–Margit híd–Szent István körút–Teréz körút–Erzsébet körút–Wesselényi utca–Károly körút–Erzsébet tér útvonalat, valamint a Deák Ferenc teret.

A forgalomkorlátozások miatt több nappali és éjszakai járat közlekedése is változhat. Este, a 21 órakor kezdődő mérkőzést megelőzően szükség esetén sűrűbben jár a meccset közvetítő vendéglátóhelyekben bővelkedő Margitszigetre a 26-os busz, valamint a 4-es és a 6-os villamos; a meccset követően az utolsó járatok indulásáig szükség szerint sűrűbben közlekednek a metrók, a 2-es villamos, illetve egyes autóbuszok.

A szurkolói vonulás miatti forgalomkorlátozásokról a rendőrség dönt, előreláthatóan azonban számítani kell arra, hogy 23 és hajnali 4 óra között lezárják:

a Margit hidat és a Szent István körutat,

a Nagykörutat az Oktogon és a Blaha Lujza tér között,

az Erzsébet körút és a Wesselényi utca torkolatát, valamint

a Károly körutat és az Erzsébet teret.

Amennyiben a vonulás résztvevőinek száma indokolja ezeket a lezárásokat, az alábbi változásokra kell számítani a közösségi közlekedésben a lezárás idején.

Hírdetés

4-es és 6-os villamos: a dél-budai végállomásától a Blaha Lujza tér M-ig visz utasokat, rövidített útvonalon.

9-es autóbusz: a Margit híd lezárása esetén módosított útvonalon, a Margit híd helyett az Erzsébet hídon át, az érintett megállóhelyeken megállva közlekedik.

26-os autóbusz: a Margit híd és a Szent István körút lezárása esetén az Árpád híd M és a Centenáriumi emlékmű között, rövidített útvonalon közlekedik.

47-es és 49-es villamospótló autóbusz: a Károly körút és az Erzsébet tér lezárása esetén dél-budai végállomásától az Astoria M megállóhelyig közlekedik.

48-as villamospótló autóbusz: a Károly körút és az Erzsébet tér lezárása esetén a Fővám tér M és az Astoria M között, rövidített útvonalon közlekedik.

70-es és 78-as trolibusz: a Nagykörút és a Király utca torkolatának zárása esetén az Erzsébet királyné útja, aluljáró, illetve a Baross tér M végállomásától a Lehel térig, a 76-os vonalára terelve közlekedik.

74-es trolibusz: az Erzsébet körút és a Wesselényi utca torkolatának lezárása miatt a Csáktornya parktól csak a Keleti pályaudvar M (Garay utca) megállóhelyig, a 78-as troli végállomásáig, rövidített és módosított útvonalon közlekedik.

105-ös autóbusz: az Oktogon és az Erzsébet tér lezárása esetén két szakaszon, megosztva közlekedik:

a Gyöngyösi utca M felől csak a Hősök tere M megállóhelyig,

az Apor Vilmos tér felől csak a Deák Ferenc tér M megállóhelyig.

91-es, 191-es, 291-es autóbusz: a Margit híd és a Szent István körút lezárása esetén módosított útvonalon, a Margit körúton át a Széll Kálmán térig közlekednek.

Az érintett éjszakai autóbuszok (909-es, 914-914A, 916-os, 923-as, 931-es, 934-es, 950-es, 979-979A, 990-es) az elindulásukkor esetlegesen még fennálló forgalomkorlátozások függvényében szintén módosított útvonalon közlekednek.

A Budapesti Közlekedési Központ kéri a fővárosiakat, hogy türelemmel és odafigyeléssel közlekedjenek az este. A BKK ezúton kíván sok sikert a magyar labdarúgó-válogatottnak a következő mérkőzésekhez.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »