Ezek az országok lesznek ott a varsói csúcson

Várhatóan kilenc uniós külügyminiszter, illetve egy magas rangú külügyi tisztségviselő részvételével tartják meg a nagy-britanniai népszavazás következményeivel foglalkozó hétfő délutáni varsói egyeztetést – értesült a lengyel közszolgálati televízió hírcsatornája (TVP Info).

A TVP Info úgy tudja, hogy a visegrádi négyeken (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) kívül a görög, a spanyol, a román és a szlovén külügyminiszter, valamint David Lidington, a brit külügyminisztérium európai ügyekért felelős államtitkára erősítette meg részvételét. A tizedik részt vevő államot a közszolgálati televízió tudósítója nem említette, de Rafal Sobczak külügyi szóvivő a PAP-nek nyilatkozva Bulgáriát nevezte meg.

Hírdetés

A Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter által kezdeményezett megbeszélésre azon európai uniós tagországok diplomáciai vezetőit hívták meg, amelyek nem vettek részt az Európai Unió elődjét megalapító hat tagállam szombati berlini külügyminiszteri megbeszélésén.

Lengyel sajtóértesülések szerint a V4-nél szélesebb formátumban folytatott tárgyalások napirendjén hasonló témák szerepelnek, mint a V4, valamint Németország és Franciaország diplomáciai vezetőinek hétfő reggeli prágai egyeztetésén: a diplomáciai vezetők annak a koncepciónak a körvonalairól tanácskoznak, amely alapján az Európai Unió a brexit után működhet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »