Ezrével öli az amerikaiakat a szélsőséges meleg. Többen öngyilkosságba menekülhetnek

A klímaváltozással egyre gyakoribbá váló hőhullámok 2030 nyarán 11 ezerrel több amerikai idő előtti halálát okozhatják a Fehér Ház megbízásából készült új tanulmány szerint.

A Klímaváltozás hatásai az emberi egészségre az Egyesült Államokban című, hétfőn közzétett tudományos jelentés alapján 2100-ben az 1990-es adatokhoz képest 27 ezerrel több amerikai halhat meg az extrém hőség miatt. A tanulmány becslése szerint évente 670-1300 ember halálát okozták a hőhullámok az elmúlt években.

„Az extrém hőség várhatóan ezrekről tízezrekkel emeli az elhalálozások éves számát, így az idővel meghaladja a szélsőséges hideg miatt elhunytakét”

– olvasható a Fehér Ház közleményében.

„A szélsőséges időjárási események, a hurrikánok, az árvizek és az aszályok miatt várhatóan növekszik a stressz, a szorongás, a depresszió, és az öngyilkos gondolatok. A mentális betegséggel élők, a depresszióra, szorongásra és más mentális eredetű zavarra gyógyszert szedők különlegesen érzékenyebbek a szélsőséges időjárási eseményekre és az extrém forróságra”

– írta közleményében a Fehér Ház. A jelentésen három éven át dolgozott mintegy száz amerikai tudós, köztük klímakutatók és közegészségügyi szakemberek.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »