Ezt az ötven filmet ajánlják a 11 évesnél fiatalabbaknak

Melyek azok a filmek, amelyeket a gyerekek is megnézhetnek? Ismerős szülői dilemma, és sokszor nehéz is eldönteni, vajon egy-egy, akár animációs filmet ajánlhatunk-e a kicsiknek. Ezt a választást próbálja megkönnyíteni az Into Film nevű filmes, gyerekoktatási szervezet, amely hétfőn kiadott egy ötvenes listát arról, hogy melyik az az ötven alkotás, amit a gyerekeknek 11 éves koruk előtt érdemes megnézniük.

A brit közszolgálati BBC által is közölt összeállítás öt kategóriájában animációs filmek mellett akadnak bőven régebbi, ismert klasszikusok és családi mozik is. Így például ajánlják az Oroszlánkirályt, a Toy Storyt, A szépség és a szörnyeteg 1991-es rajzfilm változatát, a Csodálatos rókakomát, a Shreket, a Tapsi hapsiékkal és Michael Jordannel felálló Space Jamet, az 1961-es 101 kiskutyát, vagy épp az 1941-ben készült Dumbót. Ugyancsak a listán van még az 1964-es Mary Poppins, az 1982-es ET, a földönkívüli, az 1991-es Hook kapitány, az 1993-as Szabadítsátok ki Willyt, illetve az örült, fiktív társasjátékról, a Jumanjiról szóló 1995-ös mozi.

A listával kapcsolatban az Into Film vezetője, Paul Reeve arról beszélt: „remélik, ezzel a gyerekeket egy éltre szólóan meg tudják győzni arról, hogy érdemes filmeket nézni”. Az ötven alkotást egyébként egy filmes szakemberekből álló csoport állította össze.

A teljes összeállítást ide kattintva bárki végigböngészheti.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelenik meg. A megjelenés időpontja: 2017.06.20.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »