Fábiánné megtalálta „az új Kovács Katit”

Fábiánné Rozsnyói Katalin, több hazai kajakos generáció nevelője és edzője megint gyémántra lelt: Takács Tamara, a Vasas kajakosa a minap – persze a babázó Kozák Danuta távollétében – maga mögé utasította a teljes magyar kajakosmezőnyt 500 és 1000 méteren is.

A 20 éves Takácsról korábban annyit lehetett tudni, hogy maratoni távon ifjúsági világbajnok, a közzétett képeiből pedig még azt, hogy dél-afrikai edzőtáborozása idején védőháló nélkül úszkált cápákkal és extra biztonsági intézkedések nélkül etetett oroszlánt – írja a Bors. Előbbi akciójával azért Fábiánné sem volt teljesen kibékülve.

– Figyelmeztettem, hogy óvatosan bánjon a gázpedállal – mondta a lapnak az edző, aki vakmerőségében Janics Natasához, a benne rejlő tehetség alapján Kovács Katalinhoz hasonlónak érzi Takács Tamarát.

Az idei év azért is hozhat áttörést Takácsnak, mert Kozákon kívül Homonnai Luca, Csipes Tamara és Kárász Anna is pihen, igaz, így is ott van még vetélytársnak Szabó Gabriella, Fazekas-Zur Krisztina és Vad Ninetta is. A jövő héten Szegeden világkupaverseny lesz, ahol kiderül, mit tud a világ ellen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »