Farkas Flórián díszcigány feladata a cigányok „szavaztatása” a Fidesz mellett

Hadházy Ákos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján egy az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságának 2 milliárd forintos, négyéves, romák mentorálását célzó pályázatáról számolt be, amelyet szerinte arra használnak, hogy Farkas Flórián miniszterelnöki biztos kifizethesse a hozzá hű embereket.

Bár az ellenzéki politikus úgy ítélte meg: “nem ördögtől való” a romák kilenc hónapon át tartó segítése a többi között abban, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb munkát, de furcsának ítélte, hogy a mentorok esetében semmilyen kiválasztási, felvételi procedúra nem zajlott.

Kifejtette: eddig nyolcvan emberrel szerződött a főigazgatóság négy évre, egyenként havi 400 ezer forintért. Közülük hetvennek csak középfokú végzettsége van – többségük pincérként végzett -, de tizenhármuknak még érettségije sincs, holott a munka komoly adminisztratív feladatokkal jár, a többi közt be kell számolniuk a segített pszichés fejlődéséről is.

Hadházy Ákos szerint a többségük roma önkormányzati képviselő vagy annak hozzátartozója, olyanok, akik segítették megtartani Farkas Flórián hatalmát.

Az LMP társelnöke felidézte azt a szekszárdi bírósági ítéletet is, amely szerint a helyhatósági választáson szervezetten vitték szavazni a roma választókat. Mindezt összefüggésbe hozta a Farkas Flóriánhoz köthető emberek “kifizetésével” és kijelentette: a Fidesszel választási szövetséget kötött Lungo Drom vezetőjének feladata lehet a romák választási részvételének megszervezése, amely pénzt igényel.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »