Fellázadtak az MTK ultrái

Fellázadtak az MTK ultrái

Gyanúsnak találják a Puskás Akadémia elleni vereségüket és a szurkolói kártya visszahozását a Vasas elleni meccsre a drukkerek.

Az Ultras MTK Facebook-oldalán jelezte, hogy nem lesz szervezett szurkolás az utolsó fordulóban a Vasas elleni mérkőzésen. Ennek egyik oka, hogy a fanatikusok megorroltak a csapatra a Puskás Akadémia elleni hazai vereség miatt. Gyanúsnak tartják, hogy dobogóra esélyes kedvenceik egy olyan ellenféltől kaptak ki, amely a kiesés ellen küzd, ráadásul „Orbán Viktor gründolta” csapatról van szó. Felesleges is mondani, hogy az MTK elnöke pedig Deutsch Tamás, így némi konspirációval a szurkolók össze is rakták, mi történhetett.

Az ultrák szerint csak hab a tortán, hogy az MTK pályaválasztásával sorra kerülő, Vasas elleni hétvégi bajnokira, amelyen nekik a dobogó és az Európa-ligán indulás a tét, csak szurkolói kártyával lehet bemenni, így nemcsak ők, hanem sok Vasas-szimpatizáns is biztosan távol marad. Ismeretes: az MLSZ korábban eltörölte a szurkolóikártya-kötelezettséget, de az utolsó forduló eme meccsére visszahozták.

„Túl sokat kellett szégyenkeznünk egyetlen hét alatt olyan dolgok miatt, amelyekért nem nekünk kéne szégyellni magunkat”

– írták a drukkerek a Facebookon.

A Vasas egyébként felajánlotta, hogy a Fáy utcában is meg lehetne rendezni a találkozót, ahová mindkét fővárosi csapat szurkolói könnyedén eljutnának, de az MTK-nál Dunaújváros mellett döntöttek.

A Hidegkuti-stadion felújítása miatt az MTK egy ideig Kispesten játszotta a meccseit, majd a Fáy utcába költözött a hazai pálya. Innen vették az irányt Dunaújvárosba.

„Reméljük, a Kispestnek engedik, hogy tegye a dolgát, és kiejtse a tolvajokat” – fűzték hozzá a MTK ultrái. Minden bizonnyal arra utaltak, hogy a felcsútiak Puskás Akadémia néven játszanak a bajnokságban, Felcsúton őrzik a Száguldó Őrnagy családi ereklyéit, és hogy néhány éve még egy Honvéd-drapériát is levetettek a biztonsági emberek a kispesti szurkolókkal, amikor a Puskás ellen játszott a csapat. A drapérián szerepelt a Puskás-felirat.

Felhívtuk a Puskás Akadémiát, ahol kérdésünkre azt válaszolták: az ő létfontosságú hétvégi meccsükre – pont a Budapest-Honvéd ellen játszanak a kiesés elkerüléséért – az interneten szintén csak szurkolói kártyával lehet jegyet venni az MLSZ-előírás miatt, de személyesen a héten, sőt akár a meccs előtt is bárki válthat jegyet kártya nélkül, személyes adatai megadását követően.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »