Feng Shui

Életvitelünk kialakításában legfontosabb dolog a harmónia, s ez alól otthonunk sem képezhet kivételt. Az anyagok és színek kellő elrendezése – a Feng Shui – erre kiválóan alkalmas. A korszellembarát otthon ma már szinte elképzelhetetlen a Feng Shui alkalmazása nélkül. Tekintsük át, tehát a főbb tudnivalókat!
Varázsvesszőnkkel legelőször is mérjük ki a lakás mentális középpontját. Oda a kor szellemének megfelelő illusztrációt akasszunk – mintegy utalva ezzel is a jelen transzcendens áramlataira.Benito Mussolini arcképe például nem alkalmas erre a célra. Javasoljuk helyette inkább Cohn Bendit, 68-as anarchista és buzeráns pedofil ízléses portréját.Mindig ügyeljünk a részletekre! Nem mindegy, hogy a falfelületen mit és hová helyezünk el.Nem szerencsés dolog, pl. a „Kertész Imre átveszi a Nobel-díjat” című olajfestményt közvetlenül a „Kovarcz Emil megtekinti a nagyváradi gettót” című megsárgult újságkivágás mellé rajzszögezni. Ez káros feszültségeket okozhat otthonunk aurájában.Helyezzünk külön hangsúlyt a tárgyak és az anyagok kellő harmóniájára! A DVD-játszó alá például mindig helyezzünk csipketerítőt. A vászon és a mű­anyag tudniillik remekül harmonizál, s ez elősegíti a pozitív gondolatok kiteljesedését.Ha mondjuk az Európai Unió, a haladás, a demokrácia vagy a terrorizmus elleni harc ötlik fel tudatunkban, érintsük meg kezünkkel a mellettünk álló fikuszt, hogy a nemes ideák hatására fellépő lelkesedés keltette bioenergia átáramoljék a növénybe.Figyeljük meg, pár héten belül milyen pazar dzsungellé válik így otthonunk. Napi pár perc korszellembarát gondolat, s máris kizöldül lakásunk. (E módszerrel mellesleg komoly összeget takaríthatunk meg, mert nem kell venni új virágföldet, meg mindenféle méregdrága tápsót.)Vigyázat! A politikailag nem korrekt nézetek károsan befolyásolják a körülöttünk áramló energiamezőt! Az idegengyűlölet, klerikalizmus, rasszizmus vagy a kirekesztés szülte gondolatok akár hetekkel is visszavethetik növényeinket a fejlődésben.
Elalvás előtt – hogy a teljes nyugalom állapotába kerüljünk – nem árt, ha kissé relaxálunk. Vegyünk egy mély lélegzetet, majd kezdjük el ismételgetni magunkban az alábbi rövid kis mondókát: „Az idegen szép! Az idegen jó! Az idegen szép! Az idegen jó!”. 
(Benkhard Ágost (1882-1961) festménye)

Hírdetés


Forrás:pozsonyiadam.blogspot.com
Tovább a cikkre »