Ferenc pápa római menedékkérőkkel találkozott

Harminc Rómában befogadott menedékkérővel találkozott Ferenc pápa hétfőn a menekültek világnapja előestéjén. 

Ferenc pápa a menedékkérőkkel találkozva kijelentette, “a testvériség erősebb a vallási hovatartozásnál”. 

A katolikus egyházfő a római lateráni Szent János-bazilikában tartott egyházi találkozón vett részt. Ezt megelőzően harminc menedékkérővel találkozott, akiket az olasz főváros egyházmegyéjének plébániái és más egyházi intézményei fogadtak be a Caritas egyházi segélyszervezet segítségével. 
 

Ferenc pápa 2015 szeptemberében szólította fel a európai egyházakat a menedékkérők befogadására. Rómában a több mint háromszázból harmincnyolc plébánia csatlakozott 121 menedékkérő befogadásával. 
 

A katolikus egyházfő vasárnap este másik húsz menedékkérővel találkozott, közöttük szíriaiakkal, eritreaiakkal, nigériaiakkal és szudániakkal. 
 

A pápa   felszólította a hívőket: fogadják be a menekülteket, és tanuljanak személyes történeteikből, ami eloszlathatja a velük kapcsolatos félelmeket és “eltorzított” ideológiákat.  

A pápa   felszólította a hívőket: fogadják be a menekülteket, és tanuljanak személyes történeteikből, ami eloszlathatja a velük kapcsolatos félelmeket és “eltorzított” ideológiákat.  

Az egyházfő a június 20-ra eső , az ENSZ által meghirdetet  világnap alkalmából adott hangot véleményének.  
 

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) hétfőn közzétett jelentése szerint tavaly 65,6 millióra nőtt, és ezzel ismét rekordot döntött azoknak az embereknek a száma, akik világszerte konfliktusok, éhezés vagy természeti katasztrófák elől menekülnek.
 

A menekültek világnapja kapcsán a Migrantes egyházi  szervezet arra szólította fel az olaszokat, keressenek fel egy menedékkérőket befogadó központot, hogy közelebbről is megismerjék, kikről is van szó, és megismerjék történeteiket. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »