Fico: Kiska hozza nyilvánosságra, hogyan és miből finanszírozta a kampányát!

Fico: Kiska hozza nyilvánosságra, hogyan és miből finanszírozta a kampányát!

Andrej Kiska a törvény által megengedettnél többet költött az elnökválasztási kampányra – emlékeztetett újra Robert Fico (Smer) kormányfő, aki felszólította Kiskát, hogy hozzon nyilvánosságra minden dokumentumot a 2014-es elnökválasztási kampányával összefüggésben. „Merthogy sok itt a gyanús dolog” – mondta Fico a TA3 vasárnapi közéleti műsorában.

Ha Kiska ezt nem teszi meg, a gyanú árnyéka vetül az ügyre, és ezzel megnyílhat a vita a legfőbb közjogi méltóságok adóügyeiről. Fico nem zárta ki, hogy ez utóbbit törvény formájában szabályoznák, mivel szerinte a nyilvánosságnak joga van ismerni a legfőbb közjogi méltóságok adóügyeit. A kormányfő támogatná, hogy az ország vezetőinek visszamenőleg is igazolniuk kelljen, hogyan és miből finanszírozták a kampányukat.

A miniszterelnök állítja: éppen a legfőbb közjogi méltóságoknak kellene azzal számolniuk, hogy rájuk nem vonatkozik az adótitok. „Ez nemcsak az elnököt, hanem a kormányfőt és a parlament elnökét is érinteni fogja” – mondta Fico. „Keresni kell egy legális módot, amellyel kideríthető, hogy a legfőbb közjogi méltóságok adót csaltak-e, vagy hogy éltek-e a tevékeny megbánás lehetőségével és ha igen, hányszor” – mondta el a kormányfő az erre a területre vonatkozó lehetséges jogszabállyal kapcsolatban.

„Ezzel a lépéssel az a célunk, hogy a következő elnökválasztás tiszta legyen” – jelentette ki Fico, majd megismételte, hogy ő maga nem fog indulni. A kormányfő úgy gondolja, hogy

míg a többieknek 2014 márciusában biciklijük volt, Kiskának volt egy kismotorja is.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »