Földi: Kétségbeesetten próbálnak jelezni a szolgálatok

Földi: Kétségbeesetten próbálnak jelezni a szolgálatok

Előbb-utóbb Németország is megtapasztalhatja az egyes svéd- és franciaországi elővárosokban uralkodó állapotokat, ahogy azt a rendőrökkel szembeni szilveszter éjszakai erőszak fokozódásából sejteni lehet – írta kommentárjában a Die Welt című országos német napilap. Erről is kérdezték a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában Földi Lászlót, a magyar polgári hírszerzés egykori műveleti igazgatóját.

A berlini, brémai, dortmundi, lipcsei és stuttgarti incidensekről a Spiegel Online hírportál is beszámolt. Ezekben a német nagyvárosokban a migránsokból álló bandák rendőröket, mentőket, tűzoltókat és vasutasokat is megtámadtak, azaz, szinte mindenkit, aki a német állam rendeltetésszerű működésében szolgálatot teljesít. A német napilap azt írta: ha valaki mindezt elszigetelt eseményeknek vagy „protesztfolklórnak” tekinti, nem ismeri fel a veszélyt. Mert az állami szervek támadásával, megingatásával, a társadalmi együttélés egyik alapja rendül meg.

Már kipróbálták a tűrőképességet 

Földi László úgy vélekedett: „azokban az országokban, ahonnan a bevándorlók jöttek, fel sem merül bennük, hogy ilyeneket tegyenek. A migránsok a saját országukban, a diktatúra éveiben egy rendőrre ránézni sem mertek, nemhogy verekedni vele. Ezek a kísérletek, amelyeket látni lehetett szilveszterkor, összefüggenek a tavalyival, hiszen akkor kipróbálták a tűrőképességet, amely rendkívül gyengén vizsgázott, hiszen az elkövetőknek a jelentős része gyakorlatilag a bíróságig sem jutott el, nemhogy valamiféle következményük lett volna”.

A szakértő hozzátette: látható, hogy még bátrabban próbálnak ma már a meglévő rend, hatalom, és törvény ellen fellépni, hiszen ezeknek az embereknek – ahogy fogalmazott – a jelentős része katona, akik azért jöttek Európába, hogy cirkuszt és zűrzavart csináljanak a mi világunkban.

Jelezni próbálnak a szolgálatok 

Ennek titkosszolgálati vetületével kapcsolatban Földi László elmondta: a titkosszolgálat átadta az információt a politikának, de az láthatóan rosszul kezeli, ezért a titkosszolgálatok vezetői kétségbeesésükben szólalnak meg a médiában. Nem értik, miért nem az történik, amit ők szakmailag megalapozottnak tartanak.

Hírdetés

Úgy látják, hogy esetleg a közvélemény nyomására változhat a politika, hiszen „a bűnbakot nyilván a rendvédelmi szervek között fogják keresni, még azok a politikusok is, akik nem teszik lehetővé a normális törvények fenntartásának a lehetőségét” – magyarázta.

Szintén a Spiegel arról számolt be, hogy egyes svéd városok peremkerületeiben a rendőrök hívatlan vendégeknek számítanak, akiket Molotov-koktélokkal fogadnak, sőt az álarcos banditák még a civilek autóit is eltulajdonítják. Emellett átlagosan három rendőr hagyja el a hivatását, a legtöbben 40 év alattiak.

Erre reagálva Földi László kifejtette, nyilvánvaló, hogy a védelem gyengítése a cél, ami alapvetően egy biztonságpolitikai kérdés és kihívás ma Európában. „Ez egy invázió, és akár tetszik, akár nem, ez a lényege” – fogalmazott. A szakértő úgy vélte, az, hogy elbizonytalanodik egy társadalom, hogy a rend őrzői eltűnnek a rendszerből – húszezer rendőr kérte Berlinben az áthelyezését vidékre, mert azt mondják, nem tudják teljesíteni, amire felesküdtek –, és azért mennek el, mert a politika egyértelműen ellenük dolgozik.

„A törvényeket be kell tartani, és nincs kivétel. Ebben az értelemben pedig komoly gondot jelent a no-go zónás párhuzamos társadalmak világa, azt mondja a társadalom, hogy zárjuk el őket, hogy össztársadalmi problémává ne váljon ez a magatartás. Azonban ez szét fog robbanni és gyakorlatilag szétveri a társadalmat” – tette hozzá.

Milliók állhatnak mögöttük 

A magyar polgári hírszerzés egykori műveleti igazgatója szerint a legnagyobb gond az ügyben, hogy nem volt még olyan háború, amelyben az ellenséget támogatók létszáma nagyobb lenne, mint a támadó hadseregé. Földi kifejtette, meggyőződése, hogy ennek a pár százezer „muszlim katonának” millió számra van támogatója.

Úgy vélte, olyan erők jelentek meg Európa átalakításában, a meglévő rendszerek, a vallások, a kultúra átszabásában, amelyek „valamiféle humanitárius okokra” hivatkoznak, és azzal nyugtatják a többségi társadalmat, hogy „ez egy átmeneti zűrzavar, és minden rendben lesz, de ez nem igaz” – tette egyértelművé.

forrás: Kossuth Rádió/Vasárnapi Újság / hirado.hu

The post Földi: Kétségbeesetten próbálnak jelezni a szolgálatok appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »