Fordulhat a trend a Telekomnál

Míg a magyar részvénypiac és több nagyobb blue chip is sokéves vagy abszolút csúcsra emelkedett, addig a Magyar Telekom piacán nem állíthatjuk, hogy túl sok izgalommal találkozhattunk. Gyakorlatilag hónapok óta alacsony forgalom mellett egy szűkebb sávban kereskedtek a távközlési vállalat részvényeivel.
Az elmúlt napban tapasztalt mozgás ugyanakkor bizakodásra adhat okot, mind a technikai kép, mind a fundamentumok a folytatódó emelkedés mellett szólnak. A hazai gazdasági növekedés továbbra is erősnek mondható, a lakossági bérdinamika emelkedésnek indult, összességében tehát támogató a makrokörnyezet a Magyar Telekom számára.

A cég részvénye a régiós versenytársakéhoz képest nem számít drágának, a 4,7-es EV/EBITDA­-szorzó a régiós átlag alatt helyezkedik el. A várható osztalékkal kalkulálva 5 százalékos osztalékhozamot kínál a részvény, ami a mostani hozamkörnyezetben még mindig vonzónak számít, különösen úgy, hogy az erős forintnak és az MNB laza monetáris politikájának köszönhetően nem mutatkozik erős felfelé mutató nyomás a magyar hozamokban.
Továbbra is fontos kockázati tényezőként kell számolni a Digi piacra lépésével, de mivel az a jövő év második felében esedékes, így az idei számokat még nem befolyásolja érdemben, mint ahogy a Romániában a konkurens társaság ellen folyó eljárások híre sem hatott megnyugtatóan a Telekom árfolyamának alakulására.

A technikai kép is a további emelkedés mellett szól, 2014 eleje óta emelkedő trendcsatornában halad felfelé az árfolyam, magasabb csúcsok és magasabb korrekciós szakaszok rajzolódnak ki a grafikonon. Az elmúlt három-négy hónapban nagyjából 15 forintos kereskedési sávban mozgott a telekompapír, ebből próbál kitörni a részvény emelkedő forgalom mellett, így mindent egybevéve jó eséllyel ismét visszatérhet az árfolyama az 500 forint feletti tartományba.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »