Forró őszi italok RECEPTEK

Forró őszi italok RECEPTEK

Édes, krémes, forró

15 perc
Forró alma

Hozzávalók: 1 l almalé, 2 ek. méz, ½ citrom leve, 1 közepes narancs, 1 közepes alma, 2 rúd fahéj, 2 szegfűszeg, 4 szem fekete bors.
Az összes hozzávalót egy hőálló edénybe tesszük, felforraljuk, és lassú tűzön 10 percig főzzük. Az italt még forrón, a gyümölcsökkel együtt poharakba töltve tálaljuk.

Hírdetés

5 perc
Karamellás latte

Hozzávalók: 130 ml tej, 1 ek. karamellszósz, 1 tk. cukor, 1 ek. tejszín, 130 ml erős kávé, tejszínhab.
Egy kis fazékba melegítsük össze a tejet, a karamellt, a cukrot és a tejszínt. Folyamatosan kevergessük, mikor gyöngyözni kezd, húzzuk le a tűzről. Ha szeretnénk, egészen habosra keverhetjük. Készítsünk elő egy bögrét. Öntsük bele a frissen lefőtt kávét, majd keverjük bele a karamellás tejet. Tejszínhabbal és karamellszósszal kínáljuk.

10 perc
Mentás forró csoki

Hozzávalók: 5 dl (növényi) tej, 2 ek.kakaópor, 1 ek. étkezési keményítő, 1 filter mentatea /2 ág friss menta, 1 dl víz, édesítő vagy cukor ízlés szerint, 50 g étcsokoládé.
A tejet egy fazékban felforrósítjuk, beletesszük a mentaágakat vagy a teafiltert 1 percre. Közben a kakaóport, az étkezési keményítőt és a vizet simára keverjük, a tejhez öntjük az édesítővel együtt, és a mentát kivéve, folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük, beletördeljük a csokoládét, és a tűzről levéve addig keverjük, míg teljesen felolvad.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »