Gábor Zsazsa utolsó kívánsága: „Magyarországon szeretnék meghalni"

Gábor Zsazsa utolsó kívánsága: „Magyarországon szeretnék meghalni"

A Golden Globe-díjas, magyar származású színésznő végleg visszaköltözne Budapestre.

A 99 éves Gábor Zsazsa sajnos már nagyon rossz állapotban van, régóta ágyhoz van kötve – írja a Hirado.hu. Év elején tüdőfertőzés következtében kialakult légzési nehézségekkel szállították kórházba, majd pár nappal később saját kérésére hazaengedték, ahol férje, Frédéric von Anhalt gondoskodott róla.

A 72 éves herceg most felesége újabb kívánságát igyekszik teljesíteni, mégpedig azt, hogy utolsó napjait, szülőhazájában, Magyarországon tölthesse. „Miután februárban kihoztam a klinikáról megkért rá, hogyha ezen túl lesz, szeretné, ha visszamennénk Budapestre.”

„Idén nyáron csapunk egy hatalmas évfordulós partit, aztán elkezdem szervezni, hogy vihetném végleg haza őt” – nyilatkozta Frédéric.

Zsazsa pályafutása 1936-ban kezdődött, amikor is megnyerte a Miss Hungary, a magyar szépségkirálynőnek járó címet. 1941-ben Hollywoodba költözése után, hamar hírnevet szerzett magának a színészi teljesítményével és szépségével. 1958-ban Golden Globe-díjat is kapott és saját csillaga van a Hírességek sétányán.

ma.hu


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »