Görbicz Anita gépfegyverrel tetszeleg

Görbicz Anita gépfegyverrel tetszeleg

„Izgatott arccal lépték át augusztus 19-én reggel a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájának kapuját a győri kézis lányok, akik ekkor még nem tudhatták, mi is vár rájuk. A Győri Audi ETO KC szakvezetése és a Magyar Honvédség hivatásos katonáinak közös, nem szokványos elképzelése került a gyakorlatba átültetésre, mellyel új szintre emelték a csapatépítő tréning fogalmát” – olvasható a győri kézilabdaklub sajtóközleményében.

A négy órás kiképzés hivatásos katonák vezényletével történt, akik szigorúan megkövetelték a fegyelmet, a rendbontókat pedig nem haboztak társaikkal együtt büntetésben (fekvőtámasz, guggolás) részesíteni.

A játékosok, a szakmai stáb tagjaival kiegészülve igazi katonákhoz hűen egyenruhát öltöttek magára, majd két szakaszra – ALFA és BRAVO – oszlottak, és várták a parancsot. Az erőpróba megkezdését váratlanul túszejtés szakította félbe, így a küldetés mindenki számára nyilvánvaló volt: csapattársukért indulnak „harcba”.

http://mno.hu/

Hírdetés

„Míg az ALFA csapat halált megvető bátorsággal nekivágott, hogy legyűrje a kiképzőpálya végtelennek tűnő akadályait, addig a BRAVO osztag a katonai sátor felállításának és álcázásának fortélyaival ismerkedhetett meg, vegyvédelmi ruhába és oxigénmaszkba bújva pedig elméleti oktatásban részesültek. Az osztagok a program végeztével szerepet cseréltek, így mindenki kipróbálhatott és részt vehetett a feladatokon.”

A mozgalmas délelőtt programjában alaki kiképzés (menetelés), kézigránáttal történő célba dobás, és rengeteg kúszás-mászás szerepelt, melyet az újdonsült katonák látszólag igen csak élveztek.

http://mno.hu/

Az esemény fénypontjaként lehetőség nyílt a Magyar Honvédség lánctalpas járművének felfedezésére, majd az ebédet követően a jól megérdemelt jutalom következett – a hivatásos katonák előtt tisztelegve mindenki átvette személyre szóló „dögcéduláját” – írja a Győri Audi ETO KC kommünikéjében.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »