Gyámokkal küzdene Ausztria az iszlám terrorizmus ellen

Gyámokkal küzdene Ausztria az iszlám terrorizmus ellen

Osztrák kezdeményezés indult az iszlamista radikalizálódás megelőzésére. A kormányzati és civil szervezetek által indított program résztvevői egyfajta gyámot kapnának maguk mellé, aki folyamatosan követné pártfogoltja fejlődését. Ha a tesztidőszak sikeres lesz, az iszlamizmus mellett, más szélsőségességek megelőzésére is kiterjesztenék a programot.

A radikális iszlám terrorszervezetekkel szimpatizálók számának növekedése miatt Ausztriában a szélsőségessé válás megelőzésére indított kezdeményezést hét minisztérium és több civil szervezet – erről számolt be a Die Presse című napilap.

Graf Szilvia, az M1 bécsi tudósítója a Ma reggelben azt mondta, az aki részt vesz a programban egyfajta gyámot kapna maga mellé, aki folyamatosan beszámolna arról, hogy milyen fejlődésen ment keresztül az egyén. A pártfogoltról készített riportokat a tervek szerint összesítik és tudományosan kiértékelik, majd ez alapján döntik el, hogy érdemes-e folytatni a programot.

A prevenciós projekt tesztidőszaka egy év, ami alatt csak az iszlám szélsőségesekre koncentrálnak. Amennyiben kiderül, hogy eredményes volt a próbaidőszak, akkor a programot kiterjesztik a többi radikális nézeteket vallókra is.

forrás: M1 / hirado.hu

The post Gyámokkal küzdene Ausztria az iszlám terrorizmus ellen appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »