Gyere kislány, gyere

Az Együtt elfogadná Szél Bernadettet közös miniszterelnök-jelöltnek, ha létrejönne az Együtt, a Párbeszéd, a Momentum és az LMP közös listája. Erről Szigetvári Viktor beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

„Ha létrejönne az Együtt, a Párbeszéd, a Momentum és az LMP közös listája, akkor számunkra elfogadható Szél Bernadett, hiszen ő legnépszerűbb politikus, semmi akadálya, hogy ő legyen a közös miniszterelnök-jelölt” – fogalmazott.

Több listán több szavazatot lehet szerezni – szögezte le az Együtt Országos Tanácsának elnöke, aki szerint jól érzékelhető a törésvonal a régebbi pártok támogatói és az újabbak pártok támogatói között. Azzal kapcsolatban, hogy hány egyéni mandátum megszerzésével érhető el, hogy ne alakulhasson Orbán-kormány, a politikus azt mondta: ha 30-35 mandátumot megnyer az ellenzék a meglévő 12 kívül, akkor már elérhető, hogy ne alakuljon Fidesz kormány. „Botka konzekvensen állítja, hogy egy közös listára van szükség, ezzel szemben a mi ismereteink arról szólnak, hogy a több listára több támogatás érkezik” – véli Szigetvári. (…)

Szigetvári: Elfogadnánk Szél Bernadettet miniszterelnök-jelöltnek


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »