Gyorshír: miénk a 2024-es rövid pályás úszóvébé

Gyorshír: miénk a 2024-es rövid pályás úszóvébé

A FINA döntése értelmében a Duna Aréna versenymedencéjét 25 méteresre kell alakítani a viadalra.

Cikkünk frissül.

A 2017-es nagymedencés úszó-világbajnokság után újabb sportági felnőtt világeseményt rendez Magyarország, miután a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) hétfő délelőtti ülésén úgy határozott, Budapest adhat otthont a 2024-es rövid pályás világbajnokságnak.

A rendezésre pályázott még Budapesten kívül a 2015-ös nagymedencés vb-t vendégül látott tatárföldi Kazany, Kínai Tajpej és Hongkong.

– Négy kiváló pályamű érkezett, az összes várost illetően elmondható, hogy a nemzeti szövetségek bármelyike kiváló bajnokságot tudna rendezni – jelentette ki a kihirdetéskor Julio César Maglione, a FINA uruguayi elnöke.

A 2022-es esemény rendezőjét is bejelentették, ez Kazany, tehát akár az 50-es, a 25 méteres medencés vizes vb esetében is egymást követi a két rendező.

A közelmúltban született döntés arról, hogy 2018-ban junior műúszó-világbajnokságot rendezhetünk (a vetélytárs Kanadáé lett a 2019-es esemény), 2019-ben junior úszó-vb-nk lesz, 2020-ban pedig felnőtt vizes Európa-bajnokság, a mostani vb európai „kistestvére”.

Balog jött és büszkélkedett

A bejelentésre egyébként eljött Balog Zoltán humánminiszter, Seszták Miklós fejlesztési miniszter, Szabó Tünde sportállamtitkár, Gyárfás Tamás FINA-alelnök, Bienerth Gusztáv MÚSZ-elnök és Hargitay András korábbi úszókapitány. Balog oda is penderült a mikrofon elé, és elmondta, a kormány befektetése meg fog térülni, az infrastruktúrát és a büszkeséget tekintve is. Az első napok számára azt mutatják, hogy a mostani vizes vb jó házigazdái vagyunk, végül pedig boldog születésnapot kívánt Cornel Marculescu FINA-igazgatónak, akit arra ösztökélt, minden évben adjon nekünk egy vizes világeseményt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »