Gyurcsány Ferenc úgy véli, hogy neki kellene börtönbe vonulnia

Gyurcsány Ferenc úgy véli, hogy neki kellene börtönbe vonulnia

„Ma reggel Tátrai Miklós börtönbe vonul. Helyettem. Az volt a bűne, hogy nem volt hajlandó hamisan tanúskodni ellenem a Sukoró perben. Azt a számlát fizeti, amit nekem szántak” – kezdi Facebook-bejegyzését Gyurcsány Ferenc, amelyet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezérigazgatója börtönbe vonulásának kapcsán jegyez.

Tátrai Miklós ugyanis szerdán kezdi meg a Kúria által a 2008-as sukorói telekcsere ügyében júniusban kiszabott három éves letöltendő börtönbüntetését.  A hírek szerint a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe várják. A Pestisrácok.hu egyébként úgy értesült, hogy három év helyett a volt állami vezetőt akár 10 hónap múlva szabadon engedhetik.

Hírdetés

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő felidézi, kinevezése előtt nem ismerte Tátrait, döntését az akkori pénzügyminiszter javaslatára hozta meg. „Később is talán csak egyetlen alkalommal találkoztunk, azon a hivatalos parlamenti találkozón, ahol meghallgattuk a sukorói befektetők prezentációját” – teszi hozzá.

Gyurcsány még most is úgy látja, kormánya és a vagyonkezelő vezetői helyesen cselekedtek, amikor „törvényesen segítették” a Velencei tó partjára tervezett hatalmas beruházás megvalósítását.

Ezek után együtt érző hangnemet üt meg a Demokratikus Koalíció jelenlegi elnöke: „A büntetőügy elindítása óta többször beszéltem Miklóssal, és egykori helyettesével, Császy Zsolttal. Nagyszerű embereket ismertem meg. Állták és állják a sarat. Nem panaszkodnak, küzdenek. Erővel, tisztességgel. Most ezért büntetik őket. Zsolt egy hónap múlva vonul a börtönbe. Barátsággal, megbecsüléssel gondolok rájuk. Sorsukban fájdalommal telve szolidáris vagyok velük. Remélem, hogy el fog jönni az igazság pillanata. És az elitéltekből vádlók, a vádlókból és bírókból vádlottak lesznek.”

Gyurcsány Ferenc egyébként már nem először fenyegette meg a Sukoró-ügyben eljáró bírákat és ügyészeket. A Kúria júniusi eleji ítélethirdetése után a Demokratikus Koalíció elnöke Facebook-oldalán azt írta, hogy nem a jogerősen elítélt vádlottak, hanem „a nyomozó ügyészek, az elmarasztaló ítéletet hozó bírák a bűnösök”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »