Habony unokatestvéreitől és a volt Mazsihisz-elnöktől vett rádiót Mészáros

Habony unokatestvéreitől és a volt Mazsihisz-elnöktől vett rádiót Mészáros

Felcsút polgármesteréhez került Kecskemét térségének leghallgatottabb rádiója, a Gong Rádió – tudta meg a 24.hu. A felvásárlást Mészáros Lőrinc a herceghalmi bejegyzésű Talentis Group nevű cégén keresztül hajtotta végre még október 24-én, de az ügyletre mostanáig nem derült fény.

Az ügylet azért érdekes, mert a Gong Rádió eddigi tulajdonosai között található Feldmájer Péter, a Fidesszel elég feszült viszonyban levő Mazsihisz korábbi vezetője, valamint Portik Tamás korábbi élettársának, Pápa Marianne-nak két gyermeke is. Pápa Habony Árpád miniszterelnöki nemtudnikicsoda nagynénje, aki a gyermekeket nagykorúvá válásukig képviselte a cégben.

A Gong Rádió Kft.-ből egyébként a nyáron vált ki a Gong Ingatlanhasznosító Kft., melynek tulajdonosi szerkezete pontosan megegyezik a Gong Rádió Kft.-ével: Kecskemét önkormányzata mellett két kft., illetve több magánszemély (köztük Habony két unokatestvére és Feldmájer is) tulajdonosok. A vagyont kb. 63-37 százalék arányban osztották fel a Gong Rádió Kft. javára

Mészárosnak nem ez lesz az első rádiófelvásárlása. Mint arról korábban írtunk, a sógora strómancégével közbeszerzést nyerő siófoki kézilabdaklub vezetője, Fodor János Pro Pannonia Kft.-je vásárolta meg a Balaton környékén sugárzó Part FM-et, majd a felvásárlást most is intéző Talentis Group ettől a cégtől vásárolta meg a rádióadót.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »