Habsburg-kastélyt vett a Mészáros Lőrinc vezette felcsúti alapítvány

Habsburg-kastélyt vett a Mészáros Lőrinc vezette felcsúti alapítvány

A Mészáros Lőrinc polgármester elnöklete alatt működő A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványé lett az Alcsúti Arborétumban található Habsburg-kastélyegyüttes egyik darabja, a kiemelt műemléki védettségű Mosóház, írja a HVG.

A klasszicista ingatlant decemberig a Henryk Marian Andrew Bukowski tulajdonában álló Artemis Ingatlankezelő és Szolgáltató Kft. tulajdonában állt, s ennek 3 millió forint névértékű, 100 százalékos üzletrészét szerezte meg – a cégdokumentumok szerint – 70 millió forintért a felcsúti focifellegvárat menedzselő szervezet.

Az ingatlankezelő az elmúlt években nem volt túl aktív: 2014-ben az árbevétele 350 ezer, adózott eredménye pedig 105 ezer forint volt. A felcsúti alapítvány első dolga az volt, hogy az Artemist nonprofit kft-vé alakította, székhelyét pedig Budapestről áttette Felcsútra, a Fő utca 176.-ba.

Ez az alapítvány székhelye, valamint a tulajdonában álló Puskás Ferenc Sport Hotel Nonprofit Kft.-nek, a Puskás Futball Club Kft.-nek és a Pro-Kvóta 2004 Nonprofit Kft.-nek is. Utóbbi, a felcsúti kúria megvételére létrejött cég (HVG, 2007. szeptember 8.) az egykori Töröcskei-birodalomból, adományként került az alapítványhoz.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »