Hahaha, valaki egy pillanat alatt gazdagabb lett, mint Mészáros Lőrinc

Hahaha, valaki egy pillanat alatt gazdagabb lett, mint Mészáros Lőrinc

Egyetlen szelvényen sikerült eltalálni az amerikai Powerball lottó e heti számait, ezzel a második legnagyobb összegű amerikai lottónyereményt, 757,8 millió dollárt (203 milliárd forint) tudhat magáénak a boldog tulajdonos.

A szerdai húzás után a szerencsejátékot szervező cég csupán annyit közölt, hogy a nyerő szelvényt Massachusetts államban adták el.

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a nyertes, egy massachusettsi kórházi dolgozó.

Mavis L. Wanczyk elmondta, az első dolga a pénz felvétele után az lesz, hogy kipiheni magát. A kórházat már felhívta, hogy felmondjon.

Az 53 éves nő egy összegben veszi fel a nyereményét, ami az adózás után 336 millió dollárra rúg.

A Powerball lottót 44 amerikai szövetségi államban és Washingtonban játsszák. Hetente kétszer húzzák a számokat. Egy szelvény két dollárba kerül. 

Egy a 292,2 millióhoz az esély arra, hogy valaki mind a hat számot eltalálja. A mostani nyeremény azért nőtt rekordmagasra, mert június 10. óta nem volt nyertes a Powerballon. 

Ez a második legnagyobb összegű nyeremény az amerikai lottó történetében, 2016 januárjában három ember osztozott 1,6 milliárd dolláron.

A nyereményből 40 százalékot vagy még többet levonnak adóra, ebből 25 százalék a szövetségi költségvetésé, a többi az államokat illeti meg.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »