Három menetig bírta Bedák

Három menetig bírta Bedák

Háromszor csapott le félelmetes balhorgával Nonito Donaire a Felix Promotion bunyósára.

Nagy várakozás előzte meg a WBO kispehelysúlyú világbajnoki címéért kiírt Nonito Donaire (37-3, 24 KO) és Bedák Zsolt (25-2, 8 KO) csatát. Sajnos a Felix Promotion bunyósa három menetig bírta, és a bíró a harmadik padlózását követően leléptette, így Donaire maradt a világbajnok.

Igencsak ki voltak már éhezve a hazai profi boksz rajongói, hiszen majdnem napra pontosan négy évvel ezelőtt jutott el világbajnoki címmeccsig egy magyar bunyós. Akkor Balzsay Károly nagyközépsúlyban megszerezte a WBA szervezet koronáját, míg most a WBO kispehelysúlyú vb-címéért szállhatott ringbe Bedák Zsolt. Sokan féltették Erdei Zsolt tanítványát, hiszen nem akárki ellen kellett a küzdelmet vállalnia: Nonito Donaire ugyanis a súlycsoportoktól független világranglista első 15 bunyósa közé tartozik, aki eddig öt súlycsoportban ült fel a trónra. Donaire ráadásul szinte valamennyi nagyágyúval összecsapott már, és az esetek többségében le is győzte őket, nem is akármilyen teljesítménnyel.

A Filippínó Villanás – kőkemény balhorgáról kapta a becenevét – majdnem akkora sztár a Fülöp-szigeteken, mint a legendás Manny Pacquiao, így nem csodálkozhattunk amiatt, hogy a Bedák elleni meccsre Cebu Cityben 30 ezer (!!) néző váltott jegyet. A hangulat adva volt egy esetleges világra szóló bravúrhoz, ám sajnos hamar kiderült, a két bunyós jelenleg nem tartozik egy kategóriába. Donaire az első menetben szinte megütni sem tudta a nagyon bátran kezdő Bedákot, aki semleges ringben tán még el is vitte volna pontozással ezt a menetet. Ám ettől kezdve beindul a filippínó klasszis, megvillant a legendás balhorogja: a második menetben kétszer, míg a harmadikban egyszer ütötte le a magyar bokszolót, akit annak ellenére leléptetett a bíró, hogy jelezte, képes folytatni a küzdelmet.

Valljuk be őszintén, Russell Mora vezetőbírónak tökéletesen igaza volt. Bedák láthatóan nem tisztult ki a második leütéséből, vérzett a szája és az orra, ha a bíró továbbengedi a teljesen egysíkú meccset, könnyen súlyos sérülés lehetett volna a vége.

– Sajnálom, hogy nem jött össze, ennél jóval többet vártam magamtól. Köszönöm mindenkinek a szurkolást. Sajnálom… – hallható Bedák meccs utáni videós üzenetében.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »