Hatalmas felháborodás lett az oroszlánkölyök-bemutatóból

Hatalmas felháborodás lett az oroszlánkölyök-bemutatóból

„Bízd rá a pár hónapos gyereked egy vadidegenre, aki szépen kiviszi a heti vásárba, vadidegeneknek mutogatja, akik megtapogathatják: üvöltöznek, sikoltoznak mellette, szelfiznek – biztos nem bírná ki” – írta egy kommentelő az Árkád Győr Facebook-oldalára azt követően, hogy gyermeknap alkalmával kisoroszlán-bemutatót tartottak csütörtökön a plázában.

Hírdetés

Nem ő volt az egyetlen, akit felháborított az eset. A kedves gesztusnak szánt meglepetés a legtöbb esetben dühös és gyűlölködő hozzászólásokat váltott ki a látogatókból. Sokan állatkínzásnak titulálták, hogy a kölyköt egy számára teljesen idegen környezetbe kényszerítették. Nem vitás, a Facebookra posztolt kép szerint kissé rémültnek tűnt az oroszlánkölyök a különös helyzetben.

A Kisalföldnek küldött közleményében magyarázkodott az Árkád Győr. Azt írta: szó sincs állatkínzásról, ahogy arról sem, hogy elszakították volna a családjától. Az állat gondozója szerint Kira egy emberek között nevelkedő oroszlánkölyök, akit úgy kellett megmenteni édesanyjától, miután az a kicsi két alomtestvérét megette a megszületésük után, ami egyáltalán nem meglepő a nagymacskáknál. Az érdi Noel Tanya állatkoordinátora, akinek negyvenéves tapasztalata van vadállatokkal, hangsúlyozta, hogy minden körülményt biztosítottak Kira számára, hogy ne érezze rosszul magát Győrben. Mindössze három órán át volt látható, miközben végig ott volt mellette, simogatni pedig egyáltalán nem lehetett – tette hozzá.

Máté Richárd, az Árkád Győr vezetője sajnálja, hogy ez a szerintük jó szándékú gesztus kivívta sokak nemtetszését. Hozzátette: szerencsére jóval többen vannak azok a látogatók, akik számára kellemes és emlékezetes program volt testközelből látni az állatok királyát – ha csak kicsiben is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »