Hatalmas vérfürdővel járó terrortámadást előztek meg

Hatalmas vérfürdővel járó terrortámadást előztek meg

A CIA segítségével hiúsítottak meg egy terrortámadást az orosz hatóságok. Az Iszlám Állam hét embere Szentpétervárott akart robbantani múlt szombaton a nagyváros egyik legforgalmasabb pontján, de az amerikai információk segítségével egy nappal korábban rajtuk ütött az orosz belbiztonsági szolgálat.

Az Egyesült Államok segítő kezet nyújtott Oroszországnak, ezúttal képletesen: az amerikai hírszerzés olyan értesüléseket osztott meg az orosz kollégákkal, amelyek révén meg tudtak előzni egy potenciálisan hatalmas vérfürdővel járó terrortámadást, az egyik legnagyobb orosz város egyik legforgalmasabb részén.

„Putyin elnök úr felhívta Trump elnök urat, hogy megköszönje neki a CIA segítségét, amit az orosz hírszerzésnek nyújtott ahhoz, hogy felkutassa, megtalálja és letartóztassa Szentpétervárott az Iszlám Állam egyik terrorista sejtjének tagjait, akik merényletet terveztek” – számolt be Nic Robertson, a CNN moszkvai tudósítója.

Hírdetés

A terroristák múlt szombaton akartak támadást elkövetni a Kazanyi-székesegyháznál, amelynek közvetlen közelében hotel, metróállomás és bevásárlóközpont is található, vagyis a tervezett merénylet idején tele volt emberekkel.

Az orosz hatóságok az amerikai információk segítségével pénteken rajtaütöttek a terroristákon: hét embert tartóztattak le egy lakásban, ahol robbanószereket, automata lőfegyvereket, töltényeket és szélsőséges iszlamista olvasmányokat találtak. A hivatalos tájékoztatás szerint egy öngyilkos merényletet és egy autóbombás támadást terveztek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »