Határvillongások Romániával

Határvillongások Romániával

A volt román elnök bojkottja és területi igényei.

A minap a volt román elnök, Traian Basescu az erdélyi Mol-benzin kutak bojkottjáta hívta fel a románokat. Szerinte ugyanis kiborító, hogy Székelyföldet bemutató régiós térképeket árulnak. Skandallum! Mármint neki! Persze, csak azért, mert székelyekről, magyarokról van szó.

Bevett szokás a térképkészítők és forgalmazók között, hogy a turisták segítésére, nemcsak országos térképeket, hanem regionálisakat is kiadnak, a Székelyföldnél kisebb földrajzi egységekről is. Az egész világon. Nincs is ezzel semmi baj, a turisták örülnek, hogy nem egy ország teljes térképét kell hajtogatniuk, gyűrögetniük, hanem csak azét a részét, amire kíváncsiak éppen (lásd: Toszkána, Balaton, Provence, Burgenland és a többi). Természetesen most sem a térképkészítőkkel van a baj, hanem a Székelyfölddel, meg a Mollal, ami, ugyebár, egy közép-kelet-európai regionális magyar multi. Nem beszélve arról, hogy az annyira gyűlölt kiadvány gyerekeknek szól.

És most hadd fordítsam nagyon személyesre a hangnemet!

Hírdetés

Na, idefigyelj, Traian, Te hálátlan kutya, azt már elfelejtetted, hogy a székelyföldi és romániai magyar szavazók hányszor tettek elnökké, illetve mentették meg a seggedet a puccstól, börtöntől?! Ráadásul olyat mertél üzenni egy éve Magyarország miniszterelnökének, hogy „Románia határa a Tiszáig tart”?

Na, idefigyelj, még egyszer, Traian, nem hogy „románia” határa nem tart a Tiszáig, de ezeréves történelmi tény, hogy Magyarországé a Kárpátokig ér!

Eleméry T. Olivér

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »