Hazaárulás miatt jelentik fel Szanyi Tibort, Niedermüller Pétert, Jávor Benedeket és Molnár Csabát

A Demokratikus Nemzeti Néppárt feljelentést tesz Szanyi Tibor, (MSZP), Niedermüller Péter (DK), Molnár Csaba (DK), valamint Jávor Benedek (Párbeszéd) Európai Parlamenti képviselők ellen, a Btk. 144.§. (1) bekezdésbe ütköző és a (2) bekezdés b) pontja szerint minősülő hazaárulás bűntettének alapos gyanúja miatt – olvasható a párt MTI által is idézett közleményében.

„Tekintettel arra, hogy nevezett képviselők a kötelező menekültelosztási kvóta kapcsán megszavaztak az Európai Parlamentben egy olyan javaslatot, amely alkalmas arra, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, alkotmányos rendjét sértse, véleményünk szerint hazaárulást követtek el! Minősítő körülmény, hogy cselekményüket állami szolgálat vagy hivatalos megbízás felhasználásával követték el!” – írja a párt.

Mint hozzáteszik, „az ilyen cselekményt a Btk. fenti szakasza tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni.”

A DNNP arra céloz, hogy az EP – a felsorolt képviselők támogatásával – november 16-án jóváhagyta a menekültügyi rendszer, vagyis a dublini rendelet reformtervezetéről készített jelentést, amiről később a tagállami kormányokat tömörítő Európa Tanács is tárgyal majd.

Hírdetés

Vagyis, az Európai Parlament nem döntött a kötelező betelepítési kvótáról, ahogy azt a magyar kormányzati propaganda állítja – a törpepárt által hazaárulónak tartott EP-képviselők pedig pusztán éltek szavazati jogukkal.

A Demokratikus Nemzeti Néppárt részéről azonban nem meglepő a nyers hangvétel: elnökük, Tilly László Facebook-oldalán rendszeresen sértő stílusban posztol politikusokról és pártokról.

Göncz Árpád kapcsán például  azt tartotta érdemesnek megjegyezni, hogy „sajnos Göncz teste magyar földben van, pedig nem érdemli meg”, a Jobbikot politikai prostituáltnak, Gulyás Mártont, a Közös Ország Mozgalom vezetőjét pedig ostoba cicafiúnak titulálja.

MNO


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »