Házaspárok lelkigyakorlata a Martineumban

Házaspárok lelkigyakorlata a Martineumban

Június 30. és július 2. között zajlott a házaspárok lelkigyakorlata a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián. A lelkigyakorlatot Haller László plébános és Demeter István diakónus tartotta. A lelkinapokon részt vevő házaspár, Nemes József és Andrea beszámolóját szerkesztve közöljük.

Elmélkedések és játékos feladatok segítették a házaspárokat, hogy gondolataikat, megélt tapasztalataikat könnyedén és felszabadultan megosszák egymással, és hogy az esetleg ki sem mondott kérdéseiket is megfogalmazzák társuk felé. Erre jó lehetőség volt például a tervezett „Randi-idő”, amely visszavitte a résztvevő párokat megismerkedésük hangulatába. Sok vidám percet szerzett a „ki tud többet a párjáról” játék is.

A hétvége során a szeretetnyelvek szerepe, sikeres alkalmazása, illetve a párkapcsolati mélységek és magasságok is kiemelésre kerültek.

Hírdetés

A Szentírás és a II. Vatikáni Zsinat iránymutatásának részletes elemzése éppen úgy, mint a páros beszélgetések, házassági tanúságtételek hozzájárultak ahhoz, hogy a házasságról, mint szentségről a maga mélységében gondolkodjanak, és értékeljék azt az életükben.

A lelkigyakorlat szentmisével zárult.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »