Ho-ho-honti rege

Ho-ho-honti rege

Mindenki más hobbinak hódol. Én például focizok, bokszolok és ha időm engedi, írok. Hont András hobbija egészen más. A HVG rovatvezetője  nagy nyilvánosság előtt szeret hülyét csinálni magából. Történt ugyanis, hogy a “G” nap óta 180 fokos fordulatot vett Lajos-tévé egyik műsorában a kárpátaljai nyelvtörvény került szóba.

Zárójel. Oviban, és alsó tagozatban még elnézik, ha valaki az édes anyanyelvén merészel játszani, írni, beszélni, tanulni, és gondolkodni, de utána már zéró toleranciát alkalmaznak a renitens nebulók “nacionalista vadhajtásaira”. Zárójel bezárva.

Hont kolléga pedig kocsmai stílusban kérte számon Stumpf Andrást, hogy mikor is volt ő Kárpátalján. Két éve – jött a rezignált válasz. Erre Hont: ööö… én három.

Hont kolléga pedig kocsmai stílusban kérte számon Stumpf Andrást, hogy mikor is volt ő Kárpátalján. Két éve – jött a rezignált válasz. Erre Hont: ööö… én három.

A mi Andrisunk ezek után gyorsan rendezte sorait, és vad orbánozás közepette a magyar külügy tehetségtelenségével és konfliktuskereső magatartásával magyarázta a botrányos nyelvtörvény létrejöttét. Pedig aki kicsit is konyít a külpolitikához, az tudhatja, hogy a magyar kisebbség csak elszenvedője és nem kiváltó oka ennek a felháborító provokációnak. A kijevi törvényhozás a saját orosz kisebbsége miatt alkotta meg ezt a törvénynek becézett barbárságot.

Hont Andrást persze se a tényekkel, se az igazsággal nem lehet zavarba hozni. Csodálnivaló magabiztossággal mondja, amit gondol a világról. De sajnos nem otthon, a négy fal között, hanem egy televízió stúdiójában. Emiatt aztán meg sem próbálom meggyőzni.

Azonban a haladó sajtó még haladóbb kollégáival és az általuk létrehozott termékek liberális olvasóival talán szerencsésebben járok. Na szóval, én bárhonnan nézem,  itt most a kisebbségek jogainak lábbal tiprásának minősített esete forog fenn. És értem én, zavar titeket, hogy ez a kisebbség történetesen magyar, ráadásul többségében Fidesz-szavazó, de mégiscsak kisebbség, ezért és ilyenformán beletartozik abba a halmazba, amit ti védeni szoktatok. Mert attól, hogy a védelemre szorulók nem transzszexuális földi kutyák, amelyek épp a nem-váltó műtétjükre gyűjtenek, hanem a valóban elnyomott és valóban jogfosztott kárpátaljai magyarság, még őket is védeni kell. Ilyen ez a popszakma, srácok!

Néha, a kevésbé szimpatikus, Isten bocsássa meg, jobboldali Fidesz-szavazók is képezhetnek kisebbséget, akiknek a jogaikért ki kell állnotok. Akkor ugye az összes TASZ-os, Helsinkis fickó ott lesz a magyarság jogaiért kiálló tüntetésen? Vagy már szervezitek is? Hajrá!

Apáti Bence – <![CDATA[]]>http://polgarportal.hu<![CDATA[]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »