Hollandiai multikulti: elmaradt az Allah-Las nevű zenekar koncertje a muszlim vezetésű Rotterdamban, mert gázpalackokat találtak a parkolóban

A hollandiai Rotterdamban terrorveszély miatt váratlanul lemondtak egy rockkoncertet szerdán.

A rotterdami Club Maassilo nevű szórakozóhely vezetése a Twitter közösségi oldalon közölte, hogy a rendőrség utasítására a kaliforniai Allah-Las nevű zenekar szerda estére tervezett fellépését le kellett mondani terrorfenyegetés miatt.

Ahmed Aboutaleb rotterdami polgármester szerint spanyol hatóságok figyelmeztették őket a terrorveszélyre. Elmondta azt is, hogy őrizetbe vették egy spanyol rendszámú kisbusz sofőrjét.

A szórakozóhely mellett parkoló járműben gázpalackokat találtak. Egyelőre nem tudni, összefüggésben áll-e ez a terrorfenyegetéssel. A muszlim polgármester persze figyelmeztetett: nehogy elhamarkodottan vonjanak le következtetéseket. A spanyol El Pais című lap úgy tudja, a jármű vezetője spanyol állampolgár. A kisbuszt jelenleg tűzszerészek vizsgálják.

A rendőrség szerint igen komolyan vették a fenyegetést, ezért a rendezvényszervezővel közösen a koncert lemondása mellett döntöttek. Az ügyben vizsgálatot indítottak.

A NOS holland közszolgálati rádió jelentése szerint a rendőrség egységei biztosították a szórakozóhely mintegy 1000 főt befogadni képes koncerttermét, és evakuálták a Rotterdam kikötői negyedében lévő épületből az embereket. Úgy tudni terrorellenes erők is a helyszínen vannak. A holland televízió testpáncélba öltözött rendőröket mutatott a szórakozóhely előtt.

Az Allah-Las tagjai a The Guardian című brit lapnak tavaly azt nyilatkozták, azért választották ezt a nevet, hogy annak "szent hangzása legyen", ugyanakkor senkit sem akartak megsérteni ezzel.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »