Holt élt eddig a német hírszerzés?

Idehaza egy olyan politikai bűnözőkből álló csoport, amely már kiesett a parlamentből, ugyanezt másfél évtizeddel ezelőtt már javában végezte.

Politikai indíttatású dezinformációs kampányok veszélyére figyelmeztetett a német szövetségi hírszerző szolgálat (BND) elnöke egy friss lapinterjúban. Bruno Kahl a Süddeutsche Zeitungban kiemelte, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatnak vannak értesülései olyan kibertámadásokról, amelyek egyetlen értelme a politikai zavarkeltés.

Jó reggelt, Bruno Kahl úr.

„Nem csupán a választási eredmény befolyásolása volt a cél, az elkövetőknek az az érdekük, hogy gyengítsék a demokrácia iránti bizalmat, függetlenül attól, hogy ez melyik oldalnak kedvez” – tette hozzá a BND vezetője.”

Hol élt eddig, kedves Herr Kahl?

Képtelenség, hogy Németországban most bukkant volna fel ez a jelenség. Idehaza egy olyan politikai bűnözőkből álló csoport, amely már kiesett a parlamentből, ugyanezt másfél évtizeddel ezelőtt már javában végezte.

És azóta is szívósan gyakorolja.   

Felbérelt szerencsétlenek ültek – ülnek – a gépnél, és termeltek, termelnek a – Bruno Kahl által „trollgyárnak” elnevezett – politikai üzemnek. A legártatlanabb tevékenységüket a vitafórumokon fejtették ki.

„Hülye vagy.”

Ha korlátoltságuk miatt semmi nem jutott eszükbe, ezzel az „érvvel” szennyezték, rombolták szét, tették lehetetlenné a diskurzusokat. Korrupt politikusaikat védték a gügye felbéreltek.

Mégis kiestek védenceik a törvényhozásból.

Hírdetés

„A demokráciára és a demokratikus nyilvánosságra gyakorolt nyomásról van szó, amely elfogadhatatlan, és erről nyíltan kell beszélni” – hangsúlyozta a német hírszerzés vezetője.

Demokráciára gyakorolt nyomás?

A magyarországi politikai bűnözők ezt a dezinformálást éppen a demokrácia részének – lényegének – füllentették. Nemcsak az interneten dezinformáltak: ezt tették a parlamentben és az általuk uralt fősodor-médiában is.

A dezinformálásra való képesség volt használati értékük.

„A  német hírszerzés vezetője, kifejezve reményét, hogy a növekvő transzparencia hatására meggondolják magukat ’a folyamatokat irányító’ szereplők.”

Ez nem remény, hanem illúzió, kedves Kahl.

Magyarországon „a folyamatok irányítói” ma páholyokból nézik korábbi rombolásaik következményeit,luxusvillájukban, nagy bankbetétekből tengődnek, és időnként bele-belevakkantanak a politikába.

Diverzifikálták a dezinformálást.

Erkélyre mászó garázdákat béreltek föl, külföldi újságírókat fizettek le – az Udo Ulfkotte által részletezett módon -, hogy hazugságokkal szemeteljék tele a nyugati sajtó, befeketítve hazánkat.

Eredményesek voltak, és folytatják.

Felső határ a csillagos ég – idézhetnék egykori, ötágú csillagos diktátorukat, aki még búzamezőn is lefényképeztette magát, hogy dezinformálja a parasztságot.

Harc a tények ellen.

Így jellemezte a kommunizmust Paul Johnson brit történész. Most éppen nem kommunizmusnak hívják, de az –izmus megmaradt. A nagy elődök elporladtak, ám a lelkes utódok a kibertéren is megpróbálják holnaptól felforgatni az egész világot.

Törölje ki a csipát a szeméből, kedves Kahl úr.

Kovács G. Tibor  – www.gondola.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »