Horvátországban forgatják az új Bond-filmet

Horvátországban forgatják az új Bond-filmet

DUBROVNIK. A Trónok harca és a Star Wars után újabb szuperprodukciónak ad otthont a horvátországi Dubrovnik, a hírek szerint ugyanis a 25. James Bond-filmet az Adria-parti városban forgatják.

A világ legismertebb titkos ügynöke 2019 novemberében tér vissza a mozikba Daniel Craig alakításában, és a híresztelések szerint egy vak fõgonosszal kell majd megküzdenie a Spectre – A Fantom visszatér folytatásában, amely egyelõre a Shatterhand munkacímet viseli.

A Vecernji List címû zágrábi napilap információi szerint a forgatás év végén kezdõdik a dalmát tengerparton. A további helyszínek között Franciaországot és Japánt említik.

A történet Raymond Benson 2001-es Bond-regényén, a Never Dream Of Dying (Sose álmodj halálról) címû könyvön alapul, a forgatókönyvet pedig Neal Purvist és Robet Wade készíti. Raymond Benson írta a filmforgatókönyvek alapján A holnap markában, a Halj meg máskor és A világ nem elég címû filmek regényváltozatát, ám ez lesz az elsõ alkalom, hogy saját Bond-regényét viszik filmre.

A huszonötödik hivatalos 007-es történetben õfelsége titkos ügynöke az Unió nevû bûnszervezettel kerül szembe. A Benson-történetekbõl ismert Unió a világ egyik legveszélyesebb bûnszervezete, amely a legpitibb autólopásoktól az utcai leszámolásokon át a terrorizmusig vagy az ipari kémkedésig bármire képes a megfelelõ fizetségért cserébe.

A 49 éves Daniel Craig ötödik alkalommal játszhatja el a 007-es ügynököt, 2006 óta a Casino Royale, a Quantum csendje, a Skyfall és a Spectre – A Fantom visszatér címû produkciókban alakította James Bondot. A hírek szerint az új moziban a kétszeres Oscar-díjas Christoph Waltz is visszatérhet Ernst Stavro Blofeld szerepében, ezt a hírt azonban még senki nem erõsítette meg.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »