Hosszú Katinka: Tehetetlennek érzem magam

„Akkor jössz rá, mennyire szeretsz valamit, amikor elveszíted… Ma igazán szembesültem azzal, mennyire szeretek versenyezni” – kezdte Facebookon közzétett bejegyzését Hosszú Katinka.

Hozzátette, az elmúlt években, egy-egy Világkupa-állomás után úgy érezte magát, „mint akit elütött egy autó”. „Mindenem fájt, hullafáradt voltam, néha úgy éreztem, hogy nem bírom tovább. Amikor meghallottam, hogy mostantól állomásonként csak négy számban indulhatok, egy pillanatig arra gondoltam, mindennek oka van, és talán nem is baj, hogy idén visszaveszek az iramból egy kicsit” – fogalmazott.

Mint írta, most viszont, a moszkvai hotelszobájában ülve csak tátongó ürességet érez. „A tegnapi három után ma egyetlen számban indulhattam, így a parton néztem végig azokat a számokat, amelyekben éveken át mindig versenyeztem a Világkupán. Úgy éreztem magam, mint akit büntetésből ültettek ki a medence szélére. Sosem gondoltam volna, hogy akkor fogom magam sajnálni, ha nem versenyezhetek, fáradtság és fizikai fájdalmak nélkül hagyom el az uszodát, de most, hogy eljött ez a pillanat, tehetetlennek érzem magam” – közölte. Azt írta, hogy egy úszó pályafutásának évei meg vannak számlálva, és ha 2020-ig úszik, már csak három Világkupa sorozaton indul.

http://mno.hu/

„Egyetlen döntéssel elveszik tőlem azt az előnyt, amiért éveken át dolgoztam: hogy sokoldalú legyek, és a lehető legtöbb szám specialistáival fel tudjam venni a versenyt, reális esélyem legyen győzni minden számban, amelyben elindulok” – fűzte hozzá.

Kiemelte: nem az bántja, hogy vesztésre áll az összesített pontversenyben. „Amikor Sarah világcsúcsait látom, arra gondolok, bárcsak tavaly is itt lett volna a Világkupán, és összemérhettük volna, vajon az ő világcsúcsai vagy az én sokoldalúságom ér többet. Biztos vagyok benne, hogy kihoztuk volna egymásból a legjobbat” – fűzte hozzá.

http://mno.hu/

Hosszú Katinka a szerdai két első és egy második hely után aranyéremmel zárta szereplését Moszkvában, a rövidpályás úszóvilágkupa-sorozat idei nyitóállomásán. Csütörtökön Hosszú csak 200 méter vegyesen volt érdekelt, mivel a nemzetközi szövetség, a FINA legfeljebb négy egyéni számban engedélyezi az indulást. A magyar világrekorder (2:01,86 p) az esélyeknek megfelelően magabiztosan nyert 2:04,76 perces idővel, az ezüstérmes ausztrál klasszisra, Emily Seebohmra is csaknem három másodpercet verve rá.

A vk nyitóállomásán kiemelkedően teljesített a svéd Sarah Sjöström, aki az első naphoz hasonlóan, amikor is 23,10 másodperces világcsúccsal győzött 50 méter gyorson, a 100-as sprinttávon is megjavította a világrekordot. Az új csúcs 50,77, a régit 50,91-gyel az ausztrál Cate Campbell tartotta 2015 novembere óta.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »