Hosszú Katinkát választották a magyarok az év emberének

Hosszú Katinkát választották a magyarok az év emberének

Csakúgy mint tavaly, idén is Hosszú Katinkát választották a magyarok az év emberének a Publicus Intézet új, a Vasárnapi Hírek megbízásából készült közvéleménykutatása szerint.

A háromszoros olimpiai bajnok magyar úszót (19 százalék) nem sokkal lemaradva Orbán Viktor követi (18 százalék). A kérdésben megosztottnak tűnik a társadalom a pártos törésvonalak mentén: egyedül a Fidesz szavazók körében végzett Orbán Viktor az első helyen, náluk Hosszú Katinka lett a második, míg az MSZP és a Jobbik szavazók, valamint a bizonytalanok körében Hosszú Katinka lett az év embere, míg Orbán Viktor legjobb esetben is a holtversenyes második helyre volt elég.

http://mno.hu/

A megkérdezettek körében kicsivel többen voltak akik szerint 2017 inkább rossz év volt (26 százalék), mint akik szerint inkább jó (21 százalék), ám válaszadók fele (51 százalék) szerint átlagos volt.

http://mno.hu/

Emellett ugyanannyian mondták, hogy 2017-ben jobb (22 százalék) lett az anyagi helyzetük, mint ahányan azt, hogy rosszabb (22 százalék), ám a választók több mint fele (55 százalék) érdemben nem változott. Egyedül az Fidesz szavazók körében vannak többen azok, akik vastagabb pénztárcáról számoltak be, mint azok, akik vékonyabbról – a többi párt szavazó körében egyértelmű többségben vannak azok, akiknek romlott az anyagi helyzete.

http://mno.hu/

A válaszadókat a világ legfontosabb eseményeiről is kérdezték. A felmérés alapján a legtöbben

http://mno.hu/

a menekültek Európába áramlását (23 százalék), Trump elnöki tevékenységét (16 százalék),az Északi-Koreai atomfenyegetést (10 százalék),az európai terrorcselekményeket (6 százalék),illetve a brexitet (2 százalék) említették.

A megkérdezettek fele viszont nem nevezett meg semmilyen eseményt.

Ugyan más-más arányban említették, de ezzel megegyező volt a sorrend a Fidesz és a Jobbik szavazók, illetve a bizonytalan választók körében. Az MSZP szavazók viszont némileg másként gondolkodnak, körükben Trump elnöki tevékenysége volt a legfontosabb esemény, majd az Észak-Koreai atomfenyegetés és a menekültek Európába áramlása következett.

http://mno.hu/

Legfontosabb hazai eseménynek a megkérdezettek többsége a

FINA vizes vb-t (22 százalék),a menekülthelyzetet (13 százalék),a határon épült kerítést (2 százalék)és a Soros-kampányt (2 százalék) nevezték meg.

A válaszadók közel fele viszont (48 százalék) ebben az esetben sem említett eseményt.

Az egyes pártok szavazói másként gondolkodnak ebben a kérdésben: a Fidesz szavazók közül legtöbben a menekülthelyzetet, és némileg kevesebben a vizes vb-t (24, és 20 százalék), illetve 5 százaléknyian a határra épített kerítést említették. Az MSZP szavazók körében az első helyen a vizes vb (34 százalék) van, amit messze lemaradva a stadionépítések, és a határkerítés (6, és 5 százalék) követ. A Jobbik szavazók esetén is a vizes vb kapta a legtöbb említést (16 százalék), amit jócskán lemaradva a Soros-kampány (4 százalék), valamint az orosz befolyás növekedése (3 százalék) követ. 

http://mno.hu/

A megkérdezettek szerint hazánk legnagyobb problémája

a menekülthelyzet (31 százalék),az elszegényedés (17 százalék),az egészségügy állapota (13 százalék),a korrupció (8 százalék),a munkaerőhiány (8 százalék),a politikai kommunikáció (7 százalék),valamint az oktatás helyzete (7 százalék).

A menekülthelyzet a Fidesz és a bizonytalan szavazók körében volt a legfontosabb probléma, míg az MSZP és a Jobbik szavazók körében ez a harmadik, illetve a negyedik helyre került.

http://mno.hu/

A reprezentatív közvéleménykutatást a Publicus Intézet december 8 és 13 között, 1005 fő megkérdezésével készítette.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »