I. Štefanec: Fico alkotmánytörvényt sért, ha rábólint Macron javaslatára

I. Štefanec: Fico alkotmánytörvényt sért, ha rábólint Macron javaslatára

POZSONY. Ivan Štefanec európai parlamenti képviselõ (KDH, E¼S), az európai ügyekkel foglalkozó parlamenti bizottság volt elnöke arra hívja fel a figyelmet, hogy Robert Fico kormányfõ nem rendelkezik az ahhoz szükséges mandátummal, hogy rábólintson a dolgozók kiküldetésérõl szóló irányelvvel kapcsolatos francia javaslatra. Ha ennek ellenére mégis egyetért majd azzal, akkor alkotmánytörvényt sért.

"Az irányelv módosító javaslata, amelyet Franciaország támogat, a közös európai piac keretében mûködõ szlovákiai cégek súlyos megkárosítását jelentené. Ha azokkal mégis egyetért Fico, akkor nem csak a saját munkaügyi minisztériuma álláspontját tagadja meg, hanem alkotmánytörvényt is sért, mivelhogy ilyen lépéshez nem kapott mandátumot a parlament európai ügyekkel foglalkozó bizottságától. Az elõzõ tapasztalatok alapján fennáll a veszély, hogy Robert Fico ismét megalkuszik és olyan döntést hoz, amely Szlovákia és annak polgárai érdekeivel ellentétes."

Štefanec úgy véli, hogy a különbözõ bérek komoly problémát jelentenek, amit azonban csak a szlovákiai cégek versenyképességének a növelésével lehet megoldani – tájékoztat a TASR.

"Az Európai Bizottság által bemutatott javaslat, amelyet fõleg a régi tagállamok akarnak átültetni, rossz és diszkriminatív. Igyekszünk azt eltörölni az Európai Parlamentben. Az uniós béreket nem lehet központilag diktálni. Az életszínvonal kiegyenlítésének egyetlen módja a szlovákiai gazdaság versenyképességének növelése, amin azonban a szlovák kormány egyáltalán nem dolgozik“- véli az EP képviselõje.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »