Idáig jutottunk: Szöges útakadályokkal készül a rendőrség az esti tűzijátékra

Minden idők leglátványosabb tűzijátékát ígérik augusztus 20-ára. A show idén új helyszínen, a Lánchíd és a Margit híd közötti Duna szakaszon lesz, de kiemelt szerepet kap a Parlament épülete is. Több mint egymillió embert várnak este 9 órára a fővárosba, ezért operatív törzs felel a biztonságért.

2006. augusztus 20-án óriási vihar csapott le a fővárosra. A tűzijátékot nem szakították félbe. Hárman meghaltak, több százan megsérültek. Idén már az operatív törzs dönt arról, hogy lesz-e tűzijáték vagy sem.
Vasárnap, a nap első felében és a kora délutáni órákban szakaszosan ismétlődő esőre, illetve záporesőre kell számítani. Zivatarnak, heves zivatarnak jelenlegi helyzetben nincs esélye. És ahogy haladunk az éjszakába akkor egyre csökken a csapadék kialakulásának valószínűsége.

Hírdetés

A tűzoltók is biztosítják majd a tűzijátékot. A Fővárosi tűzoltók közül 70-en vesznek részt a helyszíni biztosításban 16 gépjárművel. A rendőrség betonakadályok helyett szöges útakadályokkal próbálják megakadályozni, hogy bárki is a tömegbe hajtson.

A Terorrelhárítási Központ civil ruhás rendőrökkel próbálja kiszűrni a gyanús személyeket.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »