Ideje felébREDni! – Mozgalmat indított az MSZP lemondott alelnöke

Ideje felébREDni! – Radikális Európai Demokraták (RED) néven új mozgalmat indít Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Az MSZP néhány héttel ezelőtt – Botka László visszalépése után – lemondott alelnöke kedd délután Facebook-oldalán számolt be a hírről.

Ujhelyi István másfél évvel ezelőtt már létrehozott egy hasonló szervezetet, amelynek Európai Demokraták volt a neve. Ennek honlapján közéleti személyiségek és pártoktól független civilek fogalmazzák meg elképzeléseiket az Európai Unió jövőjéről. Az új kezdeményezés ettől függetlenül, de az itt publikálók javaslatait figyelembe véve építkezhet majd.

A mozgalom célkitűzésében az áll: az Európai Unió fejlődéséhez és fennmaradásához, egy új Európa megteremtéséhez radikális változásokra és hatékony érdekképviseletre van szükség. Ideje van a józan, de határozott, demokratikus európai radikalizmusnak.

„Az Európai Demokraták »szellemi inkubátorházának« évek óta sikerrel működő alapjain azért hívtuk ma életre a Radikális Európai Demokraták mozgalmat, mert szerintünk az európai közösség és benne Magyarország jövője csak gyökeres változásokkal biztosítható” – írta a mozgalom alapvetéseiben Ujhelyi.

http://mno.hu/

Hozzátette: a radikalizmus nem egyenlő a szélsőségességgel, nem egyenlő a kirekesztéssel, nem egyenlő az alpári stílusú politizálással, nem egyenlő az anarchia támogatásával, de azonos az átfogó, érdemi és mielőbbi változás akaratával.

A RED célkitűzése szerint mélyebben integrált európai szövetségi rendszerre van szükség, hatékonyabb uniós eszközrendszerre a renitens tagállami kormányok normakövetésének kikényszerítésére, szociális felzárkóztatásra és egyenlő bérekre, az euró mielőbbi bevezetésére és az európai választók hatékonyabb bevonására a döntéshozatali folyamatokban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »