Idén 40 millió kilométert futottak a mentőautók

Az eddigi legaktívabb és sok szempontból legsikeresebb évének nevezte 2017-et az Országos Mentőszolgálat 69 éves történetében Csató Gábor.

A mentőszolgálat főigazgatója az MTI-nek elmondta: egységeik idén több mint 1,1 millió feladatot láttak el, ezer sikeres újraélesztést végeztek, több száz szülést vezettek le. A mentőautók csaknem 40 millió kilométert futottak, és sok rendezvény, köztük a budapesti vizes világbajnokság egészségügyi biztosítását is ellátták.

Felhívta a figyelmet a szilveszteri veszélyekre, főleg a pirotechnikai eszközökre és az alkoholra. A mentőszolgálat idén is megerősített szolgálattal készül, plusz tíz mentőautót és plusz kilenc mentésirányítót állítottak be szilveszterre.

Győrfi Pál szóvivő elmondta, hogy Magyarországon a petárda használata tilos, csak pirotechnikai eszközök használata engedélyezett. Tavaly szilveszterkor 17 pirotechnikai eszközökkel összefüggő balesethez riasztották a mentőket. Háromszáz embert vittek a detoxikálóba, közülük ötvenen kiskorúak, fiatalkorúak voltak. 

A meteorológiai előrejelzés szerint éjszaka fagypont feletti hőmérséklet várható, de eszméletlenül a földön fekve ilyenkor is kihűlhet az ember, akár fél óra alatt is. Ezért a mentőszolgálat azt kéri, a hidegben ne hagyják magukra a magatehetetlen, utcán fekvő embereket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »