Így írtok ti – szótár a liberális médiához

Így írtok ti – szótár a liberális médiához

citizenkane3.jpgMegint elővette a TV2-t a liberális média, mivel a TV2 olyat csinált, amit csak a liberális médiának szabad. Újra célkeresztben Kunfalvi Nóra, egy tehetséges riporter, akinek története állatorvosi lova annak, hogyan működnek liberálék.

 TÉNYFELTÁRÁS : A tényfeltáró újságírásról kizárólag akkor beszélhetünk, amennyiben jobboldali politikusról derül ki valami turpisság. Ha mindez egy baloldali politikussal, netalántán értelmiségivel történik meg, abban az esetben a KARAKTERGYILKOSSÁG szót kell használni. De használható még a LEJÁRATÁS is.

 SZAKMAISÁG : Minőségi újságírást kizárólag a liberális média tud csinálni. Uj Péter óta tudjuk, hogy ők találták fel magát a bulletpontot és a kiemelést is. Ha valaki netán liberálisokat támadó írást mer közölni, akkor az a lap szakmaiatlan és senki sem olvassa. Mondjuk ez pont cáfolja a jobboldali médiabirodalmat, de ez ilyenkor részletkérdés. Érvényes szavak még az ÜZENGETÉSRE HASZNÁLT LAP.

 SZEXIZMUS : A női emancipációnak is vannak határai. Ilyen határ például, ha az illető nő jobboldali. Ha egy baloldali liberális nő sikeres, akkor azt a férfiak ellenére érte el. Az a világ 8. csodája, hisz maszkulin világunkban annyi és annyi előítélettel kellett megbirkóznia és ennek ellenére is sikerült neki. Ha mindezt valaki esetleg kétségbe meri vonni, akkor a szó, amit használni illik rá a SZEXISTA. És persze nem az adott nővel, hanem úgy általánosan minden nővel szemben. Ellenben ha egy nő jobboldali és sikeres, akkor bármi megengedhető vele szemben: #kiflicsücsök.

Hírdetés

 KITARTOTT MÉDIA : A liberális média kizárólag a piacról él. Soha semmilyen politikai befolyásoltságnak nem enged. Bár lehet, hogy oligarcha áll a lap mögött – aki sosem állami megrendelések által gazdagodott meg, hanem a piac láthatatlan keze és üzleti érzéke segítette – azonban a pénzember soha semmilyen formában sem szól bele az újságírásba. Ha esetleg veszteséges a lap, akkor azt tisztán kulturális szempontok miatt tartja fenn. Ugyanis ezzel ÉRTÉKET teremt. A legszebb példája ennek a CIVIL bloggerek, akik mindig pénzért kuncsorognak, mivel bizonyára nem küld nekik eleget Soro… #hopp szóval a bloggerkedés rendkívül drága. Kell hozzá ugyanis laptop, internet és áram. Nem csoda, hogy mindezt nem bírja a pénztárca. Persze valamiből bambulni is kell a romkocsmában. Ugye.

 MINDIG NÉVVEL : A cikkeket és riportokat a liberális média mindig névvel vállalja. Elsősorban azért, mert rendkívül bátor. Bár kétségtelen, hogy a legnépszerűbb szerző a portálokon a hvg.hu, vagy a nol.hu. De hát van ilyen. Esetleg ha egy liberális álnéven ír, akkor is BÁTOR, hisz egy ilyen diktatúrában egyáltalán le mer írni dolgokat, és nem is a név a fontos, hanem az, amiről ír. Ellenben, ha egy jobbos ír név nélkül, akkor nem vállalja azt, mert gyáva.

 BULVÁR : A bulvár mindig a baloldal territóriuma. Ha egy balos politikus elmegy valami talkshowba és mesél az életéről, az hihetetlenül közvetlen és azt szokás rá mondani, hogy MEGMUTATTA AZ EMBERI OLDALÁT. Ellenben ha egy jobbos teszi mindezt, az magamutogatás és szenzációhajhászás. Nincs ez másként az újságírásnál sem: egy baloldali újságíró ha a bulvárból jön, akkor igazán tudja hogyan is kell eladni egy lapot. Ha egy jobboldali, akkor a fertő legaljáról érkezik, a bulvár mocska felemésztette rég a „lelkét” és nyilván ott tanulta meg hogyan is kell eladni valamit, ami önmagában is undorító.

Valahogy így írtok ti, nap mint nap. Ez a magyarországi liberális média. Megszoktuk már, de attól még mindig hihetetlenül szánalmas.  

<!– –>


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »