Ismét Nemzetközi Tisza Halfesztivált rendeznek Szegeden

Szeptember 1-jétől rendezik meg az újabb Nemzetközi Tisza Halfesztivált Szegeden, amelyre sok ezer vendéget várnak a szervezők.

A gasztronómiai rendezvény három napon keresztül tart majd, melyen mindenki megkóstolhatja a hungarikum címet elnyerő tiszai halászlevet.

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács elárulta, a kiváló szegedi halászlé titka, hogy többféle hal csontját fölhasználva alaplevet készítenek, melybe alapos passzírozást követően főzik bele a filézett halat.

A rendezvény pénteken kezdődik, melyet szórakoztató programokkal nyitnak meg. Szombaton az újszegedi Partfürdőn amatőr- és mesterszakácsok, családi- és vállalati csapatok, a politika, a közélet és sport prominens személyei vállalkoznak arra, hogy bemutassák halászléfőző tudományukat.

A Tisza szegedi oldalán a rendezvényt szervező halászcsárda készíti el 3500 literes halászlevét. Az eseményen részvevő halászcsárdák a jellegzetes szögedi hallé mellett, sült harcsát, süllőt, keszeget, haltepertőt, pontypatkót és harcsapaprikást készítenek a látogatóknak.

A hagyomány szerint idén is csatlakozik a szegedi Somogyi-könvytár kiállítása a gasztronómiai fesztiválhoz.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »