Ítéletidő pusztít az Egyesült Államokban

A déli Texasban hét halálos áldozata van a tornádóknak, a középnyugati Missouriban egy, ezen felül Arkansas államban további egy halálos áldozatot követeltek az esőzések.

Texasban különösen a keleti megyékben és Dallas környékén pusztítottak a forgószelek, Arkansas államban és Missouriban a nagyon heves viharok, az esőzések és az áradások jelentenek továbbra is veszélyt.

Texasban szombat este óta legalább öt tornádót jegyeztek fel. A forgószelek útját kicsavart fák, kidőlt villanyoszlopok, kártyavárként összeomlott házak jelzik. Különösen Kelet-Texasban tragikus a helyzet. Ahogy Lou Ann Everett, Canton város polgármestere a CBS televíziónak fogalmazott: “szívszaggató és elképesztő a helyzet”. A viharzóna 56 kilométer hosszúságban és 24 kilométeres szélességben mindent letarolt. Több mint félszáz embert ápolnak kórházban, egyikük állapota életveszélyes.

Egyes kelet-texasi megyéket katasztrófa sújtotta területeknek minősített a kormányzó. A középnyugati Arkansas államban a vihar egy halálos áldozatot követelt: egy 65 éves asszony vesztette életét, amikor fa dőlt a házára.

Hírdetés

Arkansas és Missouri államokban óriási esőzésekkel és áradásokkal küszködnek, Missouriban országutakat öntött el az áradat, autókat és kamionokat sodort magával. Egy nő Missouri délnyugati vidékén belefulladt az áradatba, amely elsodorta az autóját.

Missouriban és Arkansasban az áradások miatt több országutat le kellett zárni.

A viharzóna a meteorológusok előrejelzései szerint az Egyesült Államok északi vidékei felé vonul.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »