Izraeli gépekre lőttek az oroszok – legalábbis riogatott egyet a zsidó sajtó, de a holokauszt ezúttal is elmaradt

Izraeli gépekre lőttek az oroszok – legalábbis riogatott egyet a zsidó sajtó, de a holokauszt ezúttal is elmaradt

Legalább kétszer lőttek orosz erők az izraeli légierő gépeire az elmúlt hetekben idézi a Jediot Ahronót pénteki riportját a Times of Israel.

A lap szerint maga Reuven Rivlin, a terrorállam elnöke hozta fel az ügyet Vlagyimir Putyin orosz elnök előtt múlt havi moszkvai látogatása során, és Putyin azt mondta, először hallott az incidensekről, a hadseregeik közötti koordináció ellenére.

A meg nem nevezett forrástól az már nem derült ki, hogy eltaláltak-e egyetlen izraeli gépet is, és az állítólagos incidensek időpontjai sem.

A cikk szerint Netanjahu csütörtöki moszkvai látogatását látja Netanjhau csütörtöki moszkvai látogatásának okának háttereként, amikor is Putyinnal és az orosz védelmi miniszterrel is találkozott.

 A héber média is beszámolt kedden arról, hogy az utóbbi napokban a szíriai határnál sor került rendellenes légi incidensre orosz és izraeli gépek között. Az információk azonban szegényesek voltak, és csütörtig egymásnak ellent is mondtak.

Az Ynet hírportál szeritn egy orosz vadászgép az északi határnál lepte meg az izraeli gépeket, de kontaktus nem történt, és az izraeli gépek et nem akadályozta. Az orosz gép felbukkanásának okát viszont homályosnak találták.

Végül a Channel 10 haditudósítója, Alon Ben-David látszott összekapcsolni a két esetet csütörtökön Twitteren, szerinte egy orosz gépe találkozott egy izraeli légiszázaddal a szíriai partok fölött. Az incidens a csiripelése szerint nem vált igazán komollyá, és egyik gép sem fogta be a másikat.

Azonban bármi is történt, a jelek szerint azok a csütörtöki találkozó előtt történtek, és Netanjahu a fejleményekről elégedetten nyilatkozott. Az izraeli kormányfő szerint teljesítette a kitűzött cél, ami a koordináció megerősítését és a "balesetek" elkerülését illeti.

A koordinációról folyó egyeztetésre az izraeli bombázások miatt is szükség volt, a zsidó légierő ugyanis a Heszbollah fegyverellátásnak meggyengítésének jelszavával garázdálkodik hívatlanuk Szíriában. (A Heszbollah Aszad szövetségese a szíriai harcokban, és az Iszlám Állam ellensége – P.O.) A Golán-fennsík szintén felmerülő zsidó bitorlását hasonló "védelmi" okokkal magyarázta, és továbbra is kitartott az oroszok által vitatott megszállás mellett.

A nagy sikerre tekintettel Netanhaju június 7-én újra ellátogat Moszkvába, addig van idő összehozni újabb orosz-izraeli légirandevúkat.

Perge OttóTimes of Israel nyomán

Orosz vadászrepülő sétaltatta meg az amerikai felderítőt – Kerry szerint le is lőhetnék az orosz gépeket

Orosz vadászgépek riogattak egy amerikai hadihajót – nem értik a fájdalmas reagálást


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »