Juhász Péter az év balfasza és az év sikerembere egyszerre

Juhász Peti régi kedvencem.

Olyan ő, mint a neves mitológiai alak félresikerült utánzóművésze, bármihez ér, ő maga viccé változik tőle. Örök becsípődése a Rogán Tóni, talán már bánja is, hogy annak idején, bohém ifjúkorában kábítószer- és nem fegyvercsempészként próbált érvényesülni a vérzivataros magyari kapitalizmusban. Mennyivel jobban járna most pár föld-levegő rakétával.

Légvédelmi rakéta – és már Népszabadság – híján a haladó baloldal klasszikus fegyvernemét választotta minap, hogy végre leszámoljon régi ellenségével, a Tónival. Ez a fegyvernem az apró és nagyobb közéleti hazugságokból áll, amit nagy nyilvánosság előtt kell egy amúgy sem népszerű emberről állítani. Szakavatott személyzet hiányában azonban pont úgy működött, mint a demokrácia-elméletek a Közel-Keleten. A valóság cáfolta, Rogán feljelentést tehetett ellene rágalmazásért, és persze röhöghet a markában, mert legnagyobb ellenfele megint sikeresen lejáratta magát.

Peti személyiségéhez pedig ez a kulcs, ő mindig képes lejáratnia magát, bármilyen helyzetből képes vesztesként kijönni, noha a politika nem éppen az a műfaj, ahol csak a részvétel számít. Az az iskolai sportrendezvény és a népszavazás. Rogánt, ha nagyon meg akarná fogni, akkor kapirgálhatná például a letelepedési kötvényeket, de ahhoz első lépésben meg kéne érteni, hogy mik is azok a kötvények. Az pedig idő és energia, maradt tehát a jól bevált módszer, a hazugságok kihelyezése pár baráti médiumban, majd az újsághírek alapján sajtótájékoztató és a megszokott feljelentés.

Hírdetés

Látható mennyire sikeres e módszer…

Ugyanakkor egy szempontból beszélhetünk valódi sikerről. Juhász Péter, korunk Fülig Jimmyjeként soha egy percet nem dolgozott még életében. Mióta politikus lett, azóta meggyőződésből. Mégis összejött neki a panorámás budai bérlakás, pár autó és a rendszeres nyaralás.

Ha politikusnak haszontalan, legalább legyen életművésznek kiváló – mondja most az egyszeri haladó értelmiségi és átutal némi pénzt Petinek a bukott pereire. A nehezen összesajtómegfigyelt borítékok ugye másra kellenek.

www.tutiblog.com


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »