Kamera elé állt Kubatov Gábor évtizedes barátja – ismerje meg ön is a politikus múltjának eddig titkolt részleteit

Kamera elé állt Kubatov Gábor évtizedes barátja – ismerje meg ön is a politikus múltjának eddig titkolt részleteit

Gál László szintén egyszerű futball-szurkolóként kezdte, majd később ő is a legendás II-es szektor tagja lett, ahol összebarátkozott Kubatov Gáborral.

„Nagyon boldog időszaka volt az életemnek, mert ez tényleg egy nagy család volt. És a Gabi (Kubatov Gábor – aszerk.) ugyanehhez a családhoz tartozott, én így ismertem meg”

– emlékezett vissza Gál, kitérve olyan részletekre is:

„A II-es szektor egy huligánbanda volt alapjáraton, ez volt az alapgondolat, ezek mentek, aztán ütöttek. Aztán ha kellett, akkor mentek, felvonultak. Egész Európát össze-vissza verték oda-vissza. Ez tény, ez így volt. Kiabáltuk mi a Tutti avanti, Benito Mussolinit Kubatov Gáborral együtt”.

Azonban sem Kubatov, sem pedig Gál nem tartozott az „ütős brigádhoz”, így végül bekerültek a klubházba is: Gál technikai igazgató lett, a Fidesz szürke eminenciása pedig a csúcsra ért.

Az együttműködésnek azután lett vége, hogy Gál egy privát levelében számon kérte az emberölésért elítélt, Kubatov által szurkolói koordinátorként foglalkoztatott Szabó „Szőke” Ferit. Gál az 1992-es Slovan-Fradi meccshez hasonlította a biztonságiak viselkedését, amikor a magyar rendőrség a szlovákok felé szurkolói adatokat adott ki.

Hírdetés

De persze, nem Szőke húzta a rövidebbet, hanem Gál, sőt még az ígéretes tehetségű fiát is kirúgták az FTC kötelékéből.

„Volt egy közös üzletük, ami után Kubatov nagyon megijedt. És akkor finoman fogalmaztam”

– hangzott el az interjú legizgalmasabb kérdése.

Az tudvalevő, hogy Kubatov Gábor jól ismeri az autókat, kívülről-belülről – tekintettel arra, hogy autószerelő. Ám olykor még az ő munkájába is hiba csúszik: Gál eladott egy autót, amit korábban Kubatovtól vett, de a vevő rájött, hogy a jármű több, lopott autóból van összerakva. Az ukrán vevő visszament reklamálni.

„Eljöttek az elég morcos és abban az időben az éjszakában ismert fiúk, azóta már többen felrobbantak közülük, megkérdezték, hogy képzelem én ezt, hogy egy ilyen tárgyat megpróbálok értékesíteni nekik. Majd érdeklődtek, hogy ezt a tárgyat kitől vettem. Én ezt nem mondtam el”

– mesélte el Gál, hogyan védte meg barátját, még azon az áron is, hogy az ukránok megverték őt.

Bár Gál nehezen tudja elképzelni, hogy Kubatov ne tudott volna arról, hogy az említett autót több autóból rakták össze, ugyanakkor lenyelte ezt a barátjának.

Főleg azután, hogy Kubatov Gál László konyhájában zokogott. „Elvittem a balhét, ha lehet így fogalmazni” – zárta az N1TV-nek adott interjút Gál.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »