Kánikulát hoz az utolsó augusztusi hétvége

Kánikulát hoz az utolsó augusztusi hétvége

Augusztus utolsó hétvégéjén visszatér a hőség: többnyire napsütéses, meleg időre számíthatunk, többfelé 35 fok is lehet.

Pénteken nagyrészt derült vagy gyengén felhős időnk lesz, sok napsütésben lehet részünk. Több gomolyfelhő a Nyugat-Dunántúl és az Északi-középhegység felett várható, ott néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Napközben több helyen megélénkülhet a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul, késő estére 20 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton a sok napsütés mellett nagyrészt gyengén felhős időre számíthatunk, északon lehet délután, este több a gomolyfelhő, és ott néhol zápor, zivatar is kialakulhat. A változó irányú szél mérsékelt marad, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Kilenc megyére (Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Zala) elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt.

http://mno.hu/

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, főként az ország északi felén alakulhat ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 30 és 35 fok között alakul.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »