Kecskemét, ahol nagyhatalmak találkoznak

Kecskemét, ahol nagyhatalmak találkoznak

Az elkövetkező napokban-hetekben szokatlan nemzetközi forgalmat bonyolít le a honvédség kecskeméti légibázisa, ami az Orbán-kormány keleti kacsintásokkal tarkított euroatlanti szövetségesi politikájának is a szimbóluma lehetne.

Miközben a hírös város katonai repülőterére érkeznek az Egyesült Államok légierejének ohiói nemzeti gárdához tartozó F-16-osai a Load Diffuser 2017 fedőnevű, három héten át tartó hadgyakorlatra, egy orosz vendéget is várnak ugyanoda. Információink szerint ugyanis a napokban hozza haza a Volga-Dnyepr légitársaság An-124-es óriásgépe a honvédségnek azt a négy Mi-17-es helikopterét, melyek a Vertoleti Rosszii cég novoszibirszki üzemében estek át nagyjavításon tavaly ősz óta.

A nagyhatalmi „randevú” nem teljesen példátlan. Mint arról 2015-ben hírt adtunk, amikor egy amerikai KC-135-ös géppel tanulták a légi utántöltést a kecskeméti Gripen-pilóták, egy orosz An-30-as fotófelderítő gép is tartózkodott a bázison a Nyitott égbolt szerződés értelmében.

Mindez egyfelől azt mutatja, hogy az amerikai-magyar kapcsolatok sikertörténetnek számító, katonai szegmensében Budapest próbál az új hidegháborús – Moszkva elrettentésére irányuló – viszonyok közepette is megfelelni Washington elvárásainak. Másfelől viszont a fokozódó nyugati nyomás ellenére igyekszik fenntartani haditechnikai együttműködését Oroszországgal, ami a honvédség szovjet eredetű felszerelésére tekintettel kényszer is, másrészt rövid távon olcsóbb megoldás, mint a – a honvédségi büdzsé növekedése ellenére egyelőre finanszírozhatatlan – gyors újrafegyverzés nyugati forrásokból. Ezzel a viselkedéssel – melynek nyomai azért minden közép-kelet-európai országban fellelhetőek – mára Magyarország kétségtelenül eltávolodott a térségi NATO-szövetségesek fősodrától, amelyben a fokozódó katonai ráfordítások elköltésének kiemelkedő célja, hogy minél hamarabb megszabaduljanak a szovjet-orosz haditechnikától és az ezzel járó függőségtől. Az sem mellékes szempont persze, hogy a közpénzek elköltésének egyre átláthatatlanabb hazai viszonyai közepette a kormánynak sokkal nagyobb a mozgástere, ha keleti partnerekkel dolgozik, szemben az óvatossá vált nyugati hadiipari cégekkel, melyek az elmúlt időszakban súlyos korrupciós ügyekkel égették meg magukat, többek között térségünkben is.

http://mno.hu/

Közvetve ennek a „hintapolitikának” a létezését támasztja alá az a roppant visszafogott, sejtelmes, de semmiképpen sem transzparens kommunikáció, melyet e történések kapcsán folytat a kormányzat. A Honvédelmi Minisztérium (HM) tegnap kiadott nyilatkozatában például említést sem tesz arról, hogy amerikai erők dominálják a hadgyakorlatot, melynek még fedőnevét sem voltak hajlandóak leírni. A megközelítés hasonló ahhoz, ahogy az Oroszország elleni NATO-hadművelet, az Atlanti határozottság keretében fél évig Magyarországon állomásozó amerikai páncélos felderítő század vonatkozásában alkalmaz a HM. Országos sajtóeseményt nem szerveztek velük kapcsolatban, csak a helyi, illetve a szaksajtónak tették lehetővé a hozzáférést. Az amerikai követség információink szerint nagyobb nyilvánosságot akarna a jelenlétnek, de nem bírálhatják felül a vendéglátókat. Ezért várható, hogy a Load Diffuser jövő hétfői kezdő napján a biztonság kedvéért önállóan is kommunikálni fognak, hogy a saját verziójuk is eljuthasson a közvéleményhez. Ezzel együtt van rá esély, hogy gyakorlat magasrangú vendégeknek szánt látogatói napján, június 2-án beengedik a médiát is a bázisra.

Ezek után persze nem meglepő, hogy nem volt átlátható a Mi-17-esek nagyjavításának eljárása sem, de az bizonyos, hogy a 2016-os moszkvai Orbán-Putyin találkozó után hozták tető alá. A gépek szeptemberi elszállításáról „szpotter üzemmódban”, azaz a kecskeméti bázis kerítésén kívülről fotózva tudósíthatott csak lapunk munkatársa. Hasonlóképpen, nem sokkal a magyar miniszterelnök és az orosz elnök idén februári, budapesti eszmecseréje után nyilatkozta Simicskó István honvédelmi miniszter, hogy meghosszabbítják a honvédség négy éve nem repült Mi-24-es harci helikoptereinek élettartamát is. Ha újfent Oroszországba küldik ezeket nagyjavításra, borítékolható egy An-124-es újabb kecskeméti látogatása is.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.05.19.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »