Kerékpáros versenyre vont el néhány milliócskát a szociális és gyermekvédelmi dolgozók pótlékából az Emmi

Kerékpáros versenyre vont el néhány milliócskát a szociális és gyermekvédelmi dolgozók pótlékából az Emmi

A Tour de Hongrie nemzeti kerékpáros körversenyre vontak el több mint 90 millió forintot a szociális és gyermekvédelmi ágazat dolgozóinak pótlékára szánt összegből – írja a Magyar Nemzet az Emmihez benyújtott közérdekű adatigénylésükre kapott válaszra hivatkozva.

A szociális szféra 93 ezer dolgozójának valódi bérrendezése ugyanakkor továbbra is késik – állapítja meg a fenti sajtóhírre hivatkozva Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke. Számtalan hangzatos ígéret volt béremelésről, életpályamodellről, de valójában csak odavetett pótlékokat kaptak az ágazat dolgozói – folytatja Sneider -, akik az elmúlt évek során több alkalommal hangot adtak a problémának. A Jobbik is folyamatosan szorgalmazza a szféra béremelését – tette hozzá.

Az Országgyűlés alelnöke szerint a kormányzati sikerpropaganda ellenére sem anyagilag, sem erkölcsileg nincsenek megbecsülve a segítő hivatást választók, pedig nap mint nap végzik áldozatos munkájukat – többek közt – a gyermekvédelemben, az idős-, a fogyatékos-, a hajléktalanellátásban, a pszichiátriai, illetve a szenvedélybetegek segítésének területén.

Kérdés az is, a Tour de Hongrie szervezői vajon tudják-e, örülnek-e neki, hogy ettől a keveset kereső, sokat dolgozó ágazattól vonják el a nekik adott támogatást – teszi fel a kérdést Sneider Tamás, aki szerint felháborító, hogy egy ilyen mértékben forráshiányos ágazattól versenysportra csoportosítanak át, pedig, mint fogalmaz, "lett volna helye annak a 90 millió forintnak akár a szociális szférában dolgozókat, akár az ellátórendszer intézményeit, ellátottait tekintve". Egyértelmű: a Fidesz ismét túltolta a biciklit – zárul a közlemény.

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »