Kéretlen beavatkozás a magyar belpolitikába – A goodfriendi hagyomány útjára lépett az ügyvivő

A Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjének a sajtószabadságról tett keddi nyilatkozata, és az ahhoz hasonló megnyilvánulások nem értelmezhetőek másként, mint kéretlen beavatkozásként a magyar belpolitikába.

Magyar Levente szerdai budapesti sajtótájékoztatóján David Kostelancik szavaira reagált, aki „a magyar sajtószabadság aggasztó állapotáról” és a kormány ezzel kapcsolatos felelősségéről beszélt a Magyar Újságírók Országos Szövetségének rendezvényén. Azt mondta, a kormány szövetségesei fokozatosan átvették az ellenőrzést és a befolyást a médiapiac felett.

Hírdetés

A külügyminisztérium kedden azt reagálta, hogy az amerikaiak ne a rendben lévő magyar sajtószabadsággal foglalkozzanak, hanem az ukrán oktatási törvénnyel, ma pedig Magyar Levente az MTI szerint azt mondta: „a rossz emlékű goodfriendi hagyomány útjára lépett” az ügyvivő, amikor nagy nyilvánosság előtt hosszan értekezett a magyar sajtószabadság állapotáról, annak általa vélelmezett hiányosságairól.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »