Kiderült: a migránsoknak még albérlet-támogatás is jár Budapesten

Kiderült: a migránsoknak még albérlet-támogatás is jár Budapesten

Míg magyar fiatalok százezrei szembesülnek azzal, hogy a méregdrága albérletpiacon szinte lehetetlen elindulni az önállóság felé, az Orbán-kormány a migránsokat segíti: a Magyar Nemzet fedte fel, hogy 2016 augusztusa óta titokban lakhatási programot is indítottak a befogadott menekülteknek.

Eszerint a leginkább hajléktalanellátással foglalkozó Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) nevű önkormányzati szervezet sikeresen pályázott az Európai Bizottság által létrehozott Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap forrásaira, és Nemzetközi védelemben részesülők önálló lakhatásának segítése című pályázatával 82,5 millió forintot nyert el. A projekt 75 százalékban támogatott, 25 százalékot a hazai költségvetés fedez.

A lapnak a BMSZKI nem nyilatkozott, mert a Tarlós István vezette Fővárosi Önkormányzat ehhez nem járult hozzá. Viszont a cikkben idézik a BMSZKI 2016-os beszámolóját, miszerint:

„2016 augusztusában indítottuk el a Nemzetközi védelemben részesülők önálló lakhatásának segítése című programot, amelynek célja az önálló lakhatáshoz való hozzájutás megkönnyítése és a már meglévő lakóhely fenntartása menekült és oltalmazott emberek számára”.

Sőt, a betelepített migránsok anyagi támogatását miniszteri utasítás erősítette meg: 2016. december 16-án Pintér Sándor belügyminiszter adott ki egy utasítást a 2017–2018 közötti programidőszakra vonatkozóan arról, hogy a Belügyminisztérium négy területet támogatna igazán

  • menekültek lakhatási körülményeinek felmérése,
  • Hírdetés

  • lakhatási program kidolgozása,
  • lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadásokhoz nyújtott anyagi támogatás,
  • valamint szociális munka.
  • Tehát titokban miniszteri szinten készítik elő a migránsok betelepítését, holott Orbán Viktor miniszterelnök nemrég azzal védekezett a 2300 betelepített bevándorló kapcsán, hogy azok sosem fognak itt élni. Az valóság viszont az, hogy nagyon is ösztönzik őket erre, főleg – miként arra a Magyar Nemzet kitért – a magyarok kivándorlása miatti munkaerőhiány közepette. Bognár Kata, a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület programvezetője azt mondta, a munkaerőhiány miatt nagyon könnyen találnak munkát a migránsok az építőiparban vagy a vendéglátóiparban, miközben a BMSZKI hajléktalanellátó-szervezet albérleti támogatást nyújt a menekülteknek.

    Bekopogtak, Orbán ajtót nyitott, bűnözni kezdtek című cikkünkben tegnap már beszámoltunk róla, hogy az Orbán Viktor által – a lebukása után – már békés, jószándékú, illedelmes migránsoknak bemutatott idegenek között jócskán akadtak bűnözők is: volt késes támadó, embercsempész-vezető, perverz, tolvaj, garázda, zendülő és szexuális zaklató is azok között, akiket a magyar hatóságok állítólag alaposan átvizsgáltak, majd átengedtek a déli kerítésen.

    Jól látható, hogy a kormány messze nem úgy bánt a migránsokkal, mint ahogy azt a köztévében, a Nemzeti konzultációkban, a népszavazáson vagy az óriásplakátokon hirdette, sőt: olyan támogatási program zajlik a háttérben, amiért civil szervezeteket „Soros-bérencnek” neveztek. Könnyen lehet, hogy valóban „az évszázad átverésének” lehettünk szemtanúi az elmúlt három évben.


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »